Ο Jamie Nieto έμεινε ημιπαράλυτος μετά από ατύχημα στην προπόνηση. Η συναθλήτρια του Lolo Jones έχει ξεκινήσει ήδη καμπάνια για την οικονομική του στήριξη, καθώς τα ιατρικά έξοδα είναι πολλά.

Ο 39χρονος Jamie Nieto ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με 2.34μ. και 6ος σε αυτούς του Λονδίνου στο άλμα εις ύψος.

Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια προπόνησης στο πανεπιστήμιο Azusa της California. Ο μάνατζερ του Paul Doyle ανέφερε ότι ο Nieto προσγειώθηκε με το κεφάλι κατά τη διάρκεια άσκησης backflip (συνήθης άσκηση που την εκτελούσε και σε πανηγυρισμούς του) και ο τραυματισμος του ήταν τόσο σοβαρός που χρειάστηκε ελικόπτερο να τον μεταφέρει στο USC Medical Center. Σε κάποιο σημείο νομίζαμε ότι θα τον χάσουμε,όπως λεει, αλλά ευτυχώς δεν έσπασε ο λαιμός του και η σπονδυλική του στήλη έμεινε ανέπαφη. Σιγά σιγά συνέρχεται και αρχίζει να νοιώθει τα χέρια και τα πόδια του και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι.

Ο Nieto όμως έχει ένα αλλο μεγάλο πρόβλημα. Είχε οικονομικά προβλήματα πριν το ατύχημα και μάλιστα είχε διακόψει την ιατρική του κάλυψη για να γλυτώσει κάποια χρήματα. Έτσι η για χρόνια συναθλήτρια του Lolo Jones αποφάσισε να τον βοηθήσει με μια καμπάνια για να καλυφθει το ποσό για τα ιατρικά του έξοδα.
”Ο Jamie ήταν πάντα μια αχτίδα φωτός για μένα ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές μου.Σας παρακαλώ να τον βοηθήσετε να σταθεί στα πόδια του ξανά και να ξαναπετάξει σε μεγάλα ύψη”,αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα της

Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 9.000$ και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Πρόσφατο είναι και το συμβάν με την πρωταθλήτρια Αυστρίας στο επικοντώ Kira Gruenberg, η οποία μετά από άλμα σε προπόνηση στο Innsbruck, υπέστη σοβαρό τραυματισμό, κάταγμα στην αυχενική μοιρα της σπονδυλικής στήλης. Και για την Kira Gruenberg δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός για οικονομική στήριξη από την Ομοσπονδία Στίβου στο Τιρόλο (http://www.donationkira.com/)

Επιμέλεια: ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Προηγούμενο άρθροΣτον Άγιο Νικόλαο οι προεθνικές των κατηγοριών – Αγώνες και σεμινάριο στο πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΤο διασυλλογικό άνοιξε τη σεζόν – Φουλ αγωνιστική δράση το Μάιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ