Έπειτα από μία χρονοβόρα τοποθέτηση του δικαστή, την τέταρτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για το αίτημα της εγγύησης, ο Oscar Pistorius άκουσε τα ευχάριστα νέα. Ο Παραολυμπιονίκης θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη δίκη στην οποία θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της δολοφονίας της συντρόφου του, Reeva Steenkamp.

Την ώρα που ο δικαστής ανακοίνωσε πως ο Νοτιοαφριανός θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, κάποιοι από το ακροατήριο φώναξαν «ναι!», αλλά ο Pistorius έμεινε ακίνητος.

Ο δικαστής ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγει από την χώρα ο Pistorius, δεν θεωρεί ότι ο κατήγορος έδειξε πως ο Pistorius έχει ροπή προς τη βία. Επίσης ο κατήγορος δεν απέδειξε ότι θα υπάρξει ξέσπασμα του κόσμου αν ο αθλητής αφεθεί με εγγύηση.

Επιπλέον όμως, ο δικαστής επεσήμανε πως και η ιστορία του Pistorius έχει κενά τα οποία μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά όταν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Γιατί δεν βεβαιώθηκε για το πού βρισκόταν το θύμα. Γιατί δεν εξακρίβωσε ποιος βρισκόταν στην τουαλέτα. Γιατί το θύμα δεν του απάντησε από την τουαλέτα. Γιατί το ζευγάρι δεν διέφυγε από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας όταν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο. Γιατί ο κατηγορούμενος έβαλε τον εαυτό του σε κίνδυνο γνωρίζοντας πως ο εισβολέας βρισκόταν στην τουαλέτα.

Όλα αυτά βέβαια θα απαντηθούν στη δίκη. Μέχρι τότε ο Pistorius θα είναι ελεύθερος, καταβάλλοντας εγγύηση περίπου 86.000 ευρώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Δεν μπορεί όμως να επιστρέψει στο σπίτι του, εννοείται πως δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα, θα παραδώσει το διαβατήριό του, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα καθημερινά.

Προηγούμενο άρθροΤελευταία ευκαιρία το Βαλκανικό
Επόμενο άρθροΒαλκανικοί (Κωνσταντινούπολη) 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ