Στο Βερολίνο μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου έγινε το Σάββατο ο καθιερωμένος αγώνας “Berlin fliegt”, φέρνοντας και πάλι, για 7η φορά, τον στίβο στον κόσμο στο πλέον κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

Ο στίβος σε πρόσφατη έρευνα αναδείχθηκε το 3ο δημοφιλέστερο σπορ στη χώρα, ως προς το ενδιαφέρον, μετά το ποδόσφαιρο και τη Φόρμουλα1.

H διοργάνωση αυτή έχει μεγάλη απήχηση και στα media και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από την Ομοσπονδία και από το τμήμα marketing της -και ως προς την προσέλκυση νέων φιλάθλων- ενώ προβλήθηκε παράλληλα το επικείμενο Ευρωπαικό πρωτάθλημα που θα γίνει στις 6-12/8/2018 στο Βερολίνο.

Στο “Berlin fliegt” έγιναν φέτος τα αγωνίσματα του επι κοντώ ανδρών, μήκους γυναικών και 30μ. γυναικών – με μπλε ταρτάν 6 διαδρόμων να τοποθετείται στο κέντρο και διαδρόμους μήκους και επι κοντώ στις 2 πλευρές.
Γίνονταν 4 προσπάθειες (διπλές στο επι κοντώ) και βαθμολογία κατάταξης σε κάθεμια.
Οι Sam Kendricks, Tiana Bartoletta, Barbara Pierre και Gina Lueckenkemper ξεχώριζαν στις συμμετοχές.

Στη βαθμολογία επικράτησαν οι ΗΠΑ και ακολούθησαν Γερμανία, Μ.Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία.
-> Αποτελέσματα

Aντίστοιχα event θα γίνουν στις 13/9 στο Παρίσι και στις 20/9 στη Ρώμη. Την επόμενη χρονιά πρόθεση έχουν να ακολουθήσουν και Λονδίνο, Μαδρίτη.

Η διοργάνωση είχε γίνει για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 2011, δύο εβδομάδες πριν το παγκόσμιο πρωταθλημα τότε, με επι κοντώ ανδρών και μήκος ανδρών και γυναικών και συμμετείχαν Γερμανία, Γαλλία, Ρωσσία και ΗΠΑ.

To Βερολίνο είχε πρωτοπορήσει πρόσφατα στο μεγάλο meeting ISTAF στο Ολυμπιακό Στάδιο, με εξέδρα/γέφυρα που ήταν και σαν μεικτή ζώνη αθλητών-θεατών φέρνοντάς τους σε πιο άμεση επαφή, σε μια ακόμα κίνηση να έρθουν πιο κοντά οι 2 πλευρές, κάτι που θεωρείται απαραίτητο πλέον για το άθλημα.

Προηγούμενο άρθροΠλουσιοπάροχη η σειρά Diamond League – οι κερδισμένοι του 2017
Επόμενο άρθροΙστορίες λαγών – και η εξομολόγηση του Som

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ