Η επιλογή αποδείχθηκε… προφητική. Ίσως λοιπόν στην επόμενη ευκαιρία- πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού- ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος θα πρέπει να ταξιδέψει με ένα βιβλίο με πιο… αισιόδοξο τίτλο.

Ο αρχιπροπονητής έφτασε στο Γκέτεμποργκ έχοντας στις αποσκευές του το βιβλίο της Σοφίας Βόικου «Γλυκό, πικρό λεμόνι». Την ίδια αίσθηση του άφησε και η ελληνική παρουσία στο 32ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού όπως λέει.

«Η συνολική παρουσία της ομάδας ήταν πολύ καλή. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών έδειξε αξιοπιστία, βρέθηκε κοντά στις επιδόσεις του που είναι πάντα και το ζητούμενο. Από αυτή τη διοργάνωση κερδίσαμε δύο αθλητές με διαφορετική προσέγγιση στην κάθε περίπτωση. Τον Αντώνη Μάστορα, που έκανε το ντεμπούτο του και τον Κώστα Δουβαλίδη που βρήκε το καλό του πρόσωπο. Το επίπεδο της διοργάνωσης δεν ήταν εύκολο. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα όπως η ίωση του Κώστα Μπανιώτη και ο τραυματισμός από τον οποίο προερχόταν η Νικόλ Κυριακοπούλου. Άλλωστε, το μετάλλιο κρίνεται στις λεπτομέρειες. Για τον Κώστα Φιλιππίδη χάθηκε στη διαφορά προσπαθειών, για τον Λούη Τσάτουμα χάθηκε για επτά εκατοστά. Για αυτό η γεύση ήταν… γλυκό πικρό λεμόνι», κατέληξε χαμογελώντας ο Ευαγγελόπουλος.

Η χώρα μας μπορεί να μην βρέθηκε στον πίνακα μεταλλίων, αλλά είχε μία αξιοπρεπή θέση στον πίνακα της βαθμολογίας, όπου δίνονται πόντοι για τις θέσεις στην οκτάδα. Με 12μελή αποστολή και πέντε συμμετοχές σε τελικούς, η ελληνική ομάδα πήρε την 18η θέση με 16 βαθμούς.

Μετά από το τέλος των αγώνων ήρθε και η ώρα της χαλάρωσης για την ελληνική ομάδα, αφού μαζί με την κυπριακή αποστολή ήταν καλεσμένοι της ελληνικής ομογένειας στη Σουηδία.

Προηγούμενο άρθροGoeteborg- Άγγιξε το βάθρο ο Φιλιππίδης
Επόμενο άρθροΒρήκε τη… χαρά του ο Λούης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ