Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στη Βουλή κατόπιν σχετικής ερώτησης σε σειρά θεμάτων (κρατική χρηματοδότηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες,  αθλητικές υποδομές, ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων)

Έργα και προσωπικό εγκαταστάσεων

Για πρώτη φορά, υλοποιήσαμε πρόγραμμα με ΟΑΕΔ: ενισχύουμε το προσωπικό των εγκαταστάσεων μας κατά 249 άτομα και άλλοι 350 γυμναστές διατίθενται σε 147 Δήμους της χώρας. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Εργασίας. 

Μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, από 1η Αυγούστου 2019 έως την λήξη του προγράμματος, έχουμε δώσει την απαραίτητη έγκριση για έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε 152 Δήμους της Χώρας μας, τα οποία θα αναβαθμίσουν τον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας.

Καταγραφή υποδομών κι σωματείων

Στο τελικό στάδιο δημιουργίας της βρίσκεται η ψηφιακή πλατφόρμα αθλητικών υποδομών «ΠΕΛΟΠΑΣ» με καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Χάρη στην πλατφόρμα, τόσο οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, όσο και ο κάθε πολίτης, θα λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για την κάθε εγκατάσταση, όπως τα αθλήματα που πραγματοποιούνται, τις ώρες λειτουργίας, το βαθμό λειτουργικότητάς της, το βαθμό προόδου της ως προς την αδειοδότησή της, αλλά και τις πιθανές ελλείψεις της.

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή στο site της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gr) η πλατφόρμα για το προπαρασκευαστικό στάδιο εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων»
Όπως αντιλαμβάνεστε η πληροφόρηση περί της εγγραφή καθενός εκ των σωματείων θα είναι προσβάσιμη από όλους και ενόψει των εκλογών των ομοσπονδιών που θα γίνουν το φθινόπωρο.

Στόχος μας είναι να ακολουθήσει αμέσως μετά και «Μητρώο Αθλητών» που επίσης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Οικονομική ενίσχυση σωματείων και Ομοσπονδιών

Μεριμνήσαμε αστραπιαία για την ένταξη των αθλητικών σωματείων στους επιπλέον ΚΑΔ για τα Μέτρα Στήριξης. Την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις, για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων. Το ίδιο ελπίζουμε να συμβεί και για τα αθλητικά κέντρα που εποπτεύονται από Δήμους και Περιφέρειες.

Για την κρατική χρηματοδότηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες: Έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη δόση σε όλες τις Ομοσπονδίες ύψους 8,7 εκ. ευρώ. Οι πληρωμές ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου και έχουν ολοκληρωθεί.
Για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών Ομοσπονδιών, αξιοποιούμε το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ», βάσει του οποίου έχουμε ήδη προβεί στην αξιολόγησή τους, με απολύτως μετρήσιμα και αντικειμενικά στοιχεία και στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες. Προγραμματίζουμε, στα μέσα του καλοκαιριού και νωρίτερα ίσως, την καταβολή και της δεύτερης δόσης με την οποία θα έχει δοθεί το 90% της συνολικής προβλεπόμενης επιχορήγησης για τις αθλητικές ομοσπονδίες, εφόσον κατατεθούν οι επικαιροποιημένοι προϋπολογισμοί, οι οποίοι ασφαλώς θα έχουν μειωμένα έξοδα λόγω της ακύρωσης πολλών διοργανώσεων, αλλά και μείωση εσόδων ταυτόχρονα για αρκετές μεγάλες ομοσπονδίες. 

Στη δευτερολογία του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην επόμενη φάση επανεκκίνησης του Αθλητισμού:
-> https://www.stivoz.gr/dieyrynsi-chrisis-athlitikon-choron-i-epomeni-fasi/

Δείτε συνολικά:
-> Δελτίο Τύπου ΓΓΑ

Προηγούμενο άρθροΔιεύρυνση χρήσης αθλητικών χώρων – η επόμενη φάση
Επόμενο άρθροΜε ονομαστικές καταστάσεις στο ΕΑΚΝ Αγ.Κοσμά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ