Εκδήλωση, υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), έγινε την Τετάρτη 6/2 στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ κος Φουντουλάκης ανέφερε: “Τα πρώτα βήματα της ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπή έγινε πριν από το 1999, με το αθλητικό αναπηρικό κίνημα με τον Χρήστο Αγγουράκη. Ακολούθησαν πολλές προσπάθειες και καταφέραμε μέχρι στιγμής να έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και να μας αναγνωρίζει η εκάστοτε Πολιτεία. Στόχος μας είναι να μπορούμε κάθε μέρα να χτυπάμε την απαξίωση και τον τρόπο αντιμετώπισης από κάποιους πολίτες. …”

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής από τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Βραζιλιάνος Andrew Parsons, που τιμήθηκε από την ΕΠΕ για την προσφορά του στο Κίνημα.

Τιμήθηκαν οι χορηγοί αλλά και οι υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και όσοι κέρδισαν μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016.

Από το στίβο βραβεύτηκαν οι :

Άνδρες
Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας,
Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Γεώργιος Καραμηνάς, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης,

Γυναίκες
Ελένη Σαμαριτάκη, Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Δήμητρα Κοροκίδα.

Προηγούμενο άρθροΌρια για Πανεπιστημιάδα (Napoli)
Επόμενο άρθροΟι συμμετοχές και κανονισμοί για τους αθλητές της Κύπρου στο πανελλήνιο κλειστού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ