Στο Gateshead έγινε ο 7ος αγώνας της σειράς Diamond League που κανονικά θα έπρεπε να γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου το οποίο όμως δεν ήταν πρόσφορο. Όπως και στον εναρκτήριο αγώνα που έγινε στο Gateshead, οι επιδόσεις κυμάνθηκαν μάλλον χαμηλά, με τα 3000μ. να σώζουν λίγο την κατάσταση. Έντονη ήταν μάλιστα η αντίδραση του Vetter για τη διοργάνωση.

-> αποτελέσματα

Στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου έμεινε 4η με 4,51μ., που πέρασε με την πρώτη, αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,61μ. H Sandi Morris ήταν νικήτρια με 4,76μ., η Bradshaw πέρασε τα 4,71μ. και αμφότερες απέτυχαν στα 4,81μ.

Στο τριπλούν ο Νίκος Ανδρικόπουλος έιχε δύο έγκυρα, με καλύτερο στα 16,14μ. και ήταν 7ος στην πρώτη του παρουσία σε DL. Ο Pedro Pichardo έκανε μόνο την πρώτη και την τελευταία προσπάθεια, σε 17,29μ. και 17,50μ. αντίστοιχα, απέχοντας πολύ από τους υπόλοιπους.

Στον ακοντισμό ο Johannes Vetter ξεκίνησε με βολή κάτω από τα 80μ. και περιορίστηκε, για τα δεδομένα του, στα 85,25μ., που έκανε κερδίζοντας στην τελευταία προσπάθεια ενω εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια:

“Τι χάλια διοργάνωση… Δεν είμαι κάποιος που συνήθως αναζητά δικαιολογίες, αλλά είμαι πραγματικά απογοητευμένος από τις σημερινές συνθήκες και την οργάνωση. Ξεκίνησε με ένα πολύ ολισθηρό στίβο, προφανώς οι διοργανωτές δεν ενδιαφέρονταν για τον αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού, ακολουθούμενο από μια γελοία περίοδο αναμονής πριν από την τελευταία μας προσπάθεια για να ευχαριστήσουμε την τηλεοπτική μετάδοση.
Προς Diamond league: Περιμένετε επαγγελματικές και εξαιρετικές επιδόσεις και αποτελέσματα, αλλά δεν μπορείτε να προσφέρετε τις κατάλληλες συνθήκες, ντροπή!
Λοιπόν, τουλάχιστον εξασφάλισα τη νίκη. Ίσως τα χρήματα του πριμ να επενδυθούν καλύτερα σε ένα νέο στίβο. Μόνο με ένα κατάλληλο στίβο θα επανεξετάσω αν θα επανέλθω ή όχι.”

Στα 3000μ. στο τέλος του προγράμματος, ο Mohamed Katir έκανε ρεκόρ Ισπανίας με 7.27.64 και ακολούθησε ο Stewart McSweyn σε 7.28.94, στην καλύτερη κούρσα και αγώνισμα γενικότερα στο Gateshead.

Στα 100μ. ο Trayvon Bromell τερμάτισε σε 9.98, ενώ στα 200μ. η Elaine Thompson έτρεξε σε 22.43.
Στα ψηλά εμπόδια η Sember έκανε 12.69, στα 400μ. εμπόδια η Femke Bol ήταν με 53.24 μακράν καλύτερη.

Σε κούρσες 4χ100μ., η Μ.Βρετανία σημείωσε 38.27 στους άνδρες και η Ολλανδία 42.84 στις γυναίκες.

Η σειρά Diamond League θα επανέλθει, μετά τους Ολυμπιακούς, στις 21.8. στο Eugene, θα συνεχίζει σε Λωζάννη, Παρίσι, Βρυξέλλες και στις 8-9.9. είναι ο μεγάλος τελικός στη Ζυρίχη.

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα της Κύπρου για το ευρωπαϊκό Κ20
Επόμενο άρθροΗ ομάδα για τη συνάντηση Κ18 στην Κύπρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ