Είναι κάτι που σκέφτονταν, προγραμμάτιζαν, αλλά πάνω από όλα ονειρεύονταν και δούλεψαν σκληρά για αυτό όλη τη χρονιά. Το δικό τους μεγάλο ραντεβού, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων ξεκινά στο Ριέτι την Πέμπτη. Εκεί όπου η Ελλάδα εκπροσωπείται από δέκα αθλητές με ελπίδες διάκρισης.

Στην πρεμιέρα των αγώνων, μπαίνει στη «μάχη» η μισή ομάδα.
Ο Μιχάλης Αναστασάκης είναι ανάμεσά τους, με το σφυροβόλο να θέλει να αξιοποιήσει την καλύτερη στιγμή την εκπληκτική φόρμα που διανύει φέτος, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας στη σφυροβολία. Ο Αναστασάκης έχει στείλει τη σφύρα στα 75,40 μ. φέτος και το όριο για τον τελικό είναι 70 μέτρα.

Ενας ακόμη ρίπτης έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Ο Πάρης Μπατζάβαλης πήγε στο Ριέτι με ρεκόρ 70,94 μ. και χρειάζεται να στείλει το ακόντιο στα 70,20 μ. για να μπει απευθείας στον τελικό.

Γεύση από αυτόν θα πάρει απευθείας ο Μάρκος Γκούρλιας στα 10.000 μ., που έχει στα «πόδια» του 31.20.68 και του επιτρέπει να σκέφτεται μία καλή θέση.

H Σοφία Πιτούλη έχει δηλωθεί σε δύο αγωνίσματα στη διοργάνωση και θα κάνει την αρχή με τη μεγαλύτερη απόσταση, στα 3.000 μ., τρέχοντας στον προκριματικό.

Τέλος, δυνατότητες του Νίκου Ξενικάκη είναι το όριο συμμετοχής στον τελικό του μήκους. Ο αθλητής χρειάζεται μια επίδοση πάνω από τα 7,50 μ. για να πανηγυρίσει την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του.

Για την Κύπρο, στο μήκος θα λάβει μέρος ο Γιώργος Πούλλος, ενώ πρεμιέρα την Α’ ημέρα με τον αέρα του ρεκόρ με 11″76 και του χρυσού μεταλλίου στην Ουτρέχτη, θα κάνει η Σκεύη Ανδρέου στα προκριματικά των 100μ.

Όλα τα χρήσιμα links: www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1410&day=2013-7-18&c=1

Προηγούμενο άρθροΕίναι οριστικό, εκτός Παγκοσμίου και ο Blake
Επόμενο άρθροΑυτός που «πρόδωσε» τον Gay

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ