Είχε τη μικρή του κόρη στα χέρια και την άλλη σκαρφαλωμένη στην πλάτη του. Και έκανε επιτέλους αυτό που περίμενε τόσα χρόνια. Το γύρο του θριάμβου ως «χρυσός» Ολυμπιονίκης.

Έστω κι αν η στιγμή άργησε, έστω κι αν δεν ήταν στην Αρχαία Ολυμπία αλλά στο Des Moines, ο Adam Nelson κέρδισε το χειροκρότημα που του άξιζε για το χρυσό μετάλλιο από τους αγώνες της Αθήνας του 2004. Αυτό το οποίο θα φτάσει στα χέρια του, έπειτα από την ακύρωση του Yuriy Bilonog που προέκυψε πέρυσι, όταν έγινε επανέλεγχος σε κάποια από τα δείγματα εκείνων των Ολυμπιακών αγώνων.

Εννιά χρόνια μετά λοιπόν, ο Nelson ανέβηκε στο βάθρο, του φόρεσαν ένα δάφνινο στεφάνι στο κεφάλι και άκουσε τον εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια των τράιαλς των ΗΠΑ.

«Καλύτερα αργά, παρά ποτέ. Όπως το βλέπω τώρα, έχω την υπόλοιπη ζωή μου για να είμαι χρυσός Ολυμπιονίκης», είπε ο Νelson, που πριν ξεκινήσει για το γύρο του θριάμβου παραδέχθηκε πως τα συναισθήματα έχουν ξεθυμάνει, αλλά τουλάχιστον έζησε αυτή την εμπειρία με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τον σφαιροβόλο, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2012, αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για τους καθαρούς αθλητές. «Επιβραβεύεσαι όταν ακολουθείς το σωστό δρόμο. Ίσως δεν αποδίδει αμέσως, αλλά μακροπρόθεσμα θα γίνει», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΜπάχαλο στο βάδην στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος στους Μεσογειακούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ