Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ σε συνεργασία με τους φίλους του Κλασικού Αθλητισμού «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του υπέροχου μεταπολεμικού Μεσογειονίκη και Βαλκανιονίκη του άλματος επί κοντώ ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ, το όνομα του οποίου φέρει ο Σύλλογός.

Η εκδήλωση (->πρόσκληση) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 με ώρα έναρξης 18:30 στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου (γωνία Αγίου Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη.

Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που διακρίθηκαν στον αθλητισμό αλλά και μαθητών-αθλητών που διακρίθηκαν στις σπουδές τους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το κόψιμο της πίτας και διάφορα δρώμενα από αθλητές και προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

O ΑΣ ΡΗΓΑΣ καλεί τους φίλους του Αθλητισμού να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.


Ο Α.Σ. ΡΗΓΑΣ (http://asrigas.gr) είναι ερασιτεχνικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ασχολείται αποκλειστικά με τον Κλασικό Αθλητισμό και δραστηριοποιείται στο Καυτανζόγλειο. Διαθέτει τμήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών και καλλιεργεί όλα τα αγωνίσματα του στίβου. Επίσης αποτελεί φυτώριο του Άλματος επί Κοντώ.
Ιδρύθηκε το 1999 προς τιμήν του Ρήγα Ευσταθιάδη, που ήταν και επίτιμος Πρόεδρός του.

Ο Ρήγας Ευσταθιάδης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1930 στην Αθήνα και ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία το 1947, όταν γράφτηκε στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο με προπονητή τον Μιχάλη Μητροφάνη.
Από το 1950 έως το 1960, ήταν 7 φορές νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο επι κοντώ (και από μια σε 10θλο και λιθοβολία), 2 φορές σε Βαλκανικούς και 2 φορές σε Μεσογειακούς, μετείχε 2 φορές σε Πανευρωπαικούς (1950&1958) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσινκι το 1952.
Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό της Ταξιαρχίας του Φοίνικα, από τον Αρχηγό του κράτους για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό.
Απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2017

Προηγούμενο άρθροΓιατί η Κατερίνα Στεφανίδη αγαπάει το επί κοντώ
Επόμενο άρθροΟ Coleman έριξε μετά από 20 χρόνια το ρεκόρ του Greene στο 60αρι