Η νέα δύναμη των σπριντ, ο νεαρός Αμερικανός Christian Coleman που εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια σε κολλεγιακά πρωταθλήματα αλλά και μεγάλες διοργανώσεις (μαζί και με Bromell, de Grasse) ξεκίνησε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν.

Την Παρασκευή 19/1 στους αγώνες Clemson Invitational στη Νότια Καρολίνα, έτρεξε σε 6.37 στον τελικό των 60μ. (είχε κάνει πριν μιάμιση ώρα 6.47 στον προκριματικό)
-> video ->video2
για να βελτιώσει κατά 2 εκατοστά, μετά από 20 χρόνια, το ρεκόρ * που είχε (δύο φορές) ο Maurice Greene.
-> all-time top indoor

update: Το ρεκόρ αναμένεται να αναγνωριστεί ως εθνικό αλλά όχι παγκόσμιο, καθώς δεν υπήρχε σύστημα για χρόνους αντίδρασης ενώ δεν υπήρχε και doping control μετά το αγώνισμα – αν και πέρασε drug test εντός 24 ωρών που ζητάει η USATF

Ο Greene έχει τις 6 από τις 10 καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών (χωρίς βέβαια να προσμετρώνται σε κάθε περίπτωση οι επιδόσεις του Ben Johnson, και ιδίως το 6.41, παγκόσμιο 1987, που ακυρώθηκε το 1989) ενώ τις υπόλοιπες 3 έχουν ο Cason με 6.41 που από το 1992 ήταν για 7 χρόνια το παγκ.ρεκόρ, ο Chambers με το ρεκόρ Ευρώπης 6.42 το 2009 στα ημιτελικά στο Τορίνο και ο Harden που με 6.43 ήταν 2ος στο παγκόσμιο του ʼ99 στο Maebashi πίσω από τον Greene.

Ο 22χρονος Coleman είχε ρεκόρ 6.45 από πέρυσι κερδίζοντας το NCAA. Στον ανοικτό έκανε πέρυσι ατομικό με 9.82 στο Eugene και είναι στην 9η θέση όλων των εποχών, ενώ ήταν 2ος στο νήμα μεταξύ Gatlin και Bolt στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο.

Μετά την επίδοσή του στο Clemson έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο twitter: “WORLD RECORD!! 6.37s. Great start to my career. Thank You God”
Φυσικά δέχεται πλήθος συγχαρητηρίων, μεταξύ αυτών από Al.Felix, Tr.Bromell, C.Taylor.

Στους ίδιους αγώνες o Grant Holloway έτρεξε σε 7.49 στα 60μ. εμπόδια

Σε αγώνα στο Albuquerque ο 22χρονος Κενυάτης Michael Saruni έτρεξε αγώνισμα 600μ. σε 1.14.79 σημειώνοντας παγκόσμια επίδοση – βελτιώνοντας κατά 18 εκατοστά την επίδοση το Emmanuel Korir που είχε πετύχει πέρυσι στον ίδιο αγώνα.


* αναμένεται φυσικά η επικύρωση του ρεκόρ.

Να σημειωθεί ότι το πρόσφατο ρεκόρ εφήβων του Σουηδο-Αμερικανού Duplantis στο επί κοντώ (δείτε->εδώ) δεν αναγνωρίζεται τελικά καθώς οι υποδοχές στους στυλοβάτες (στα στηρίγματα του πήχυ που είναι διαμέτρου 30mm) προεξείχαν κατά 75mm, αντί των επιτρεπόμενων 55mm (βάσει του άρθρου 183.10)
Επίσης, κοντρόλ πέρασε την επόμενη ημέρα και όχι την ίδια που χρειαζόταν για αναγνώριση παγκοσμίου ρεκόρ (θα ρκούσε για το εθνικό ρεκόρ)

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης για τον Ρήγα Ευσταθιάδη – και κοπή πίτας Α.Σ.Ρήγας στις 21/1
Επόμενο άρθροΗμερίδα 20/1 (Αγ.Κοσμάς)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ