Τα 50χλμ βάδην έγιναν τη 2η ημέρα στη Doha, στη σκιά του Μαραθωνίου των γυναικών που από την προηγούμενη ημέρα είχε τρομάξει αθλητές και διοργανωτές, ωστόσο η IAAF έβγαλε και ανακοίνωση για την κανονική διεξαγωγή των βάδην.

Ανέφερε μάλιστα πως τα επίπεδα εγκατάλειψης του Μαραθωνίου ήταν ανάλογα με του Τόκυο 1991 και Μόσχας 2013, πως δεν υπήρξε περιστατικό θερμοπληξίας, ενώ 30 αθλήτριες επισκέφτηκαν μετά το Ιατρικό Κέντρο προληπτικά. Υποστήριξε πως είχε λάβει τα καλύτερα δυνατά μέτρα, μέσα σε αυτά και έκδοση οδηγιών για αντιμετώπιση της ζέστης (->εδώ)

Στις 23:30 η ώρα ξεκίνησε κανονικά το αγώνισμα των 50χλμ βάδην, για άνδρες και γυναίκες, με τον πρώτο άνδρα να τερματίζει λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα και την τελευταία γυναίκα σχεδόν στις 5 η ώρα!

Από ελληνικής πλευράς, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ πήρε την 17η θέση με 4:22.39 και η Αγγελική Μακρή την 14η με 4¨54.09.

-> Αποτελέσματα

Στους άνδρες ξεκίνησαν 46 αθλητές. Οι 14 εγκατέλειψαν, ενώ 4 ακόμα ακυρώθηκαν.
Στις γυναίκες ξεκίνησαν 23 αθλήτριες, με τις 6 να εγκαταλείπουν. Συνολικά δηλαδή, σχεδόν 30% το ποσοστό εγκατάλειψης.

Στην κούρσα των ανδρών ο Ιάπωνας Yusuke Suzuki, που έχει το παγκ.ρεκόρ στο 20ρι, εξαρχής τέθηκε επικεφαλής και πριν τα μισά της απόστασης είχε δημιουργήσει μεγάλη διαφορά, ενώ από την άλλη εγκατέλειψε ο Yohann Diniz που ήταν ο νικητής στο Λονδίνο κι έχει το παγκ.ρεκόρ στο αγώνισμα.

Έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που κερδίζει χρυσό σε αγώνισμα βάδην και βέβαια θα είναι και μεγάλη ελπίδα των διοργανωτών ενόψει Tokyo

Στην κούρσα των γυναικών, επικράτησε η Κινέζα Rui Liang με 4:23.26.

Το αγώνισμα των γυναικών που ξεκίνησε το 2016, δεν θα γίνει στο Tokyo, ενώ για μετά εξετάζεται οι αποστάσεις βάδην να αλλάξουν, σε 10χλμ και 30χλμ.

-> Ειδική σελίδα για το παγκόσμιο

Προηγούμενο άρθροΤο μεγάλο ραντεβού
Επόμενο άρθροΆγγιξε το παγκόσμιο ο Bekele στο Βερολίνο – ατομικό ο Γκελαούζος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ