Το απογευματινό πρόγραμμα της 5ης ημέρας, που για τη διοργανώτρια είχε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω Barshim, ξεκίνησε με τον προκριματικό στη σφυροβολία και τον Χρήστο Φραντζεσκάκη να εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στο Α’ γκρουπ και τον Μιχάλη Αναστασάκη στο Β’ γκρουπ λίγο αργότερα, μένοντας για μια θέση εκτός τελικού

-> Αποτελέσματα

Το όριο πρόκρισης των 76,50μ κατάφεραν να πιάσουν 7 αθλητές από τους 31 συμμετέχοντες.

Από τους αθλητές του Α’ γκρουπ εύκολη υπόθεση ήταν για τον Πολωνό Wojciech Nowicki και τον Γάλλο Quentin Bigot οι οποίοι από την πρώτη τους βολή πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με βολή στα 77,89μ και 77,44μ αντίστοιχα. Λίγο αργότερα στην 3η του προσπάθεια ο Ισπανός Javier Cienfuegos με βολή στα 76,90μ έκανε το όριο πρόκρισης.

Ο έφηβος Χρήστος Φραντζεσκάκης είχε καλύτερη την 1η του βολή με 72,96μ, ενώ συνέχισε κάνοντας άκυρη τη 2η του προσπάθεια, και 72,81μ στην 3η παίρνοντας την 12η θέση στο γκρουπ του και την 23η συνολικά.

Στο Β’ γκρουπ του αγωνίσματος ο νικητής των 3 προηγούμενων διοργανώσεων Πολωνός Powell Fajdek δεν δυσκολεύτηκε για την πρόκριση ρίχνοντας 79,24μ στην πρώτη του βολή, επίδοση που ήταν η καλύτερη όλων και στα 2 γκρουπ. Ο προκριματικός τελείωσε γρήγορα και για τον Benz Halasz από την Ουγγαρία ο οποίος έκανε το όριο πρόκρισης από την πρώτη προσπάθεια με 76,90μ. Το όριο έκαναν επίσης ο Αμερικανός Rudy Winkler αλλά και ο 18χρονος Ουκρανός νικητής του φετινού Ευρωπαϊκού Ε/Ν Mykhaylo Kokhan, με 77,06μ και 76,56μ αντίστοιχα.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έφτασε ένα βήμα πριν την πρόκριση, την οποία έχασε για μόλις μία θέση. Ο Αναστασάκης πήρε την 13η θέση στο σύνολο με βολή στα 75,07μ, αμέσως μετά τον Ashraf Amgad El Seify από το Κατάρ ο οποίος έριξε 76,22μ.

Τα φώτα στον Barshim

Στο ύψος ο πήχυς δεν χρειάστηκε να φτάσει στο όριο των 2,31μ. και στον τελικό πέρασαν 10 αθλητές με 2,29μ. και δύο με 2,26μ. που πέρασαν με τη δεύτερη, χωρίς άλλη χαμένη προσπάθεια.

Ο Mutaz Barshim, κεντρικό πρόσωπο της διοργάνωσης, εντός έδρας, συγκεντρώνει τα φώτα αν και ακόμα είναι το μεγάλο ερωτηματικό, κατά πόσο είναι σε ετοιμότητα μετά την περσινή επέμβαση.
Ωστόσο πέρασε όλα τα ύψη του προκριματικού με την πρωτη, κάτι που κατάφεραν επίσης μόνο οι Ρώσοι – ανεξάρτητοι Ivanyuk και Akimenko.

Ο Bohdan Bondarenko που επίσης επανέρχεται από προβλήματα, σταμάτησε τον αγώνα μετά την πρώτη του προσπάθεια, αποτυχημένη στα 2,17μ.
Από τα καλά ονόματα, εκτός τελικού έμεινε και ο Ghazal αλλά και ο Tobe.

Ξεκίνησαν και τα προκριματικά στα 400μ. με Norman, Kerley αλλά και τον Kirani James να θέλει να επανέλθει, καθώς και τα 400μ. εμπόδια γυναικών με τις Αμερικανίδες Muhammad και McLaughlin να είναι κεντρικά πρόσωπα.

Χωρίς εκπλήξεις τα στηπλ, οι 4 Κενυάτες και 3 Αιθίοπες και βέβαια o El Bakkali θα είναι στους 15 στον τελικό.

-> Ειδική σελίδα για το παγκόσμιο

Προηγούμενο άρθροDoha: Θεαματικες κούρσες την 4η ημέρα – O Warholm τα εμπόδια
Επόμενο άρθροDoha: Ξεχώρισε ο Brazier την 5η ημέρα – Δραματικός τελικός στο επί κοντώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ