Ο Κώστας Παναγόπουλος που αποχαιρετά ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αλλά παραμένει φίλος του κλασικού αθλητισμού, σε μια αναλυτική στιβική συζήτηση με τον Κώστα Μπάκο μέσω του StivoZ.gr, για θέματα που ενδιαφέρουν τους φίλους του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας.

(Δείτε και: https://www.stivoz.gr/o-apologismos-tis-dioikisis-segas/)

Για …«τυπική συνέντευξη» το ξεκινήσαμε, αλλά πολύ νωρίς μάς προέκυψε, μια «εγκάρδια στιβική συζήτηση» και έχουμε τη χαρά και την τιμή, ως StivoZ.gr – ως στιβική κοινότητα – να μοιραστούμε με τους φίλους του κλασικού αθλητισμού της χώρας μας, μια ουσιαστική συνομιλία με έναν λάτρη του αθλήματός μας.
Τον κ. Κώστα Παναγόπουλο.
Ο νυν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αποχωρεί και δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της ομοσπονδίας.
Παραμένει φανατικός φίλαθλος του στίβου και στη συνομιλία (μέσω Skype λόγω των συνθηκών πανδημίας κοροναϊού) που είχε με τον συνεργάτη μας – δημοσιογράφο Κώστα Μπάκο, μάς μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τους «στιβικούς» εντός συνόρων.

Παράλληλα, άφησε ουσιαστικά κι ένα …καλό αποτύπωμα, για το τι θα αναλύσει η πλευρά της απερχόμενης διοίκησης στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση των σωματείων που θα γίνει (20-21 Μαρτίου) για την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Λίγες μέρες πριν παραδώσει και τυπικά την προεδρία ο Κώστας Παναγόπουλος μέσω του StivoZ.gr μεταξύ άλλων:
*Θυμήθηκε έντονες στιγμές…
*Ανέλυσε τομείς και πεπραγμένα που του αφήνουν αίσθημα ικανοποίησης…
*Μίλησε για παραλείψεις και δυσλειτουργίες και μάς υποσχέθηκε να συνεχιστεί η συζήτησή μας στο άμεσο μέλλον, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ.

Στο τέλος δώσαμε… νέο ραντεβού στις κερκίδες, για να δούμε αγώνες, όταν (επιτέλους) θα ανοίξουν τα Στάδια για το φίλαθλο κοινό.

Με το “καλημέρα” …στα βαθιά

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ήρθε αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα όταν με το που ανέλαβε, κατάλαβε σχεδόν αμέσως το πως αντιμετωπίζεται από πλευράς αθλητικής ηγεσίας της πολιτείας ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Παραδέχεται πως η ιδιότητα του, ως φίλαθλος παραμένει πάντα ζωντανή όμως δεν έκρυψε πως έρχονται στιγμές που αλλάζει πλήρως η οπτική και η ρομαντική ματιά που υπάρχει από τη θέση του φιλάθλου…

“Όσο κι αν πιέσεις δεν μπορείς να επιβάλλεις…”

Οι απορίες που προέκυψαν από την παραπάνω τοποθέτηση ήταν αρκετές, όπως π.χ. ποιές δράσεις ανέλαβε ο στίβος ή και άλλες ομοσπονδίες για να αλλάξει αυτή η προβληματική κατάσταση και ο κ. Παναγόπουλος τόνισε με νόημα λέγοντας ότι η άσκηση πίεσης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα διότι ουσιαστικά δεν υπήρχε θετική ανταπόκριση από την αθλητική ηγεσία της πολιτείας…

Μπαίνοντας στο μεγάλο θέμα των υποδομών, ο κ. Παναγόπουλος έβαλε σε ρεαλιστική διάσταση το γεγονός ότι ουσιαστικά οι υποδομές για στίβο δεν ήταν στην πρώτη γραμμή των επιλογών των αρμοδίων υφυπουργών Αθλητισμού, παρά τα κατά καιρούς θετικά βήματα που έχουν γίνει.
Παράλληλα, όμως, τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει για τη λειτουργία ενός κλειστού Σταδίου αποκλειστικά για τον στίβο και ανέλυσε για την μεγάλη χρησιμότητα που θα έχει για το άθλημά μας, μια εγκατάσταση όπως είναι το Στάδιο της Παιανίας που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά θέματα.

Εδωσε αρκετά στοιχεία για το θέμα των υποδομών με μια συνοπτική αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά μιλώντας για την αισιόδοξη προοπτική που υπάρχει όταν γίνουν τα έργα στο Ελληνικό κι έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για το έργο στο Σχιστό που τελικά “χάθηκε” για τον στίβο.
Επίσης άλλο ένα ερώτημα που απασχόλησε αρκετούς φίλους του στίβου, το θέσαμε στον Κώστα Παναγόπουλο.
Το εάν σκέφτηκε στο διάστημα της θητείας του να παραιτηθεί. Να φύγει.
Με χαμόγελο δεν δίστασε να απαντήσει δίνοντας και κάποιες χρήσιμες λεπτομέρειες…

Σκούρα τα πράγματα στα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ

Από τα θέματα που καίνε διαχρονικά την ελληνική ομοσπονδία στίβου είναι τα οικονομικά. Η χρηματοδότηση αποτελούσε πάντα ένα σημείο αναφοράς για τη λειτουργία του ΣΕΓΑΣ τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια και ο απερχόμενος πρόεδρος παρέθεσε χρήσιμα στοιχεία.

“Η πανδημία ακύρωσε όσα είχαμε δημιουργήσει
και θα προκύψει ένα έλλειμμα σημαντικό…”

Συνεχίζοντας στα παραπάνω, έδωσε έμφαση στις μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης αλλά και στον καταποντισμό των ιδίων εσόδων λόγω της κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία. Παράλληλα έκανε και μια κομψή κριτική στις κυβερνητικές επιλογές στο θέμα της γενικότερης στήριξης προς τον αθλητισμό, συγκριτικά με ορισμένους άλλους τομείς και αποσαφήνισε ότι θα προκύψει ένα σημαντικό έλλειμμα με την παράλληλη διαβεβαίωση ότι κανείς δεν θα χάσει τα χρήματά του από τον ΣΕΓΑΣ…

“Με πικραίνει πολύ…”

Ακόμα και σε μια φιλική συζήτηση όταν προβάλλουν και πάλι κάποιες καταστάσεις που ενοχλούν, τότε οι αντιδράσεις βγαίνουν αυθόρμητα και ο Κώστας Παναγόπουλος δεν έκρυψε:

“Θα συνεχίσω να στηρίζω…”

Μίλησε αρκετά αναλυτικά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτησή του για τα οφέλη που έφερε η ανάπτυξη του Μαραθωνίου καθώς έδωσε δυνατότητες για επιπλέον δράσεις σε αρκετά επίπεδα.
Μάλιστα τόνισε πολλές φορές ότι πολλά από αυτά που έγιναν δεν είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσαν γίνουν…

Φυσικά μάς είπε κάτι παραπάνω για τους ανθρώπους που ουσιαστικά αποτελούν την ψυχή της διοργάνωσης του Μαραθωνίου της Αθήνας ενώ δεν έκρυψε ότι θα συνεχίσει να βοηθά.

Αποσαφήνισε ότι η επένδυση στο δρομικό κίνημα δεν επηρέασε τις υπόλοιπες δράσεις της ομοσπονδίας αλλά ουσιαστικά απογείωσε τα ίδια έσοδα του ΣΕΓΑΣ.

Με ξεκάθαρο λόγο πάντως ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μίλησε και για αγώνες που δεν γίνονται εντός συνόρων…

Επίσης αναλύει για τα προβλήματα στην χορηγική αγορά λόγω της πανδημίας και μιλά για λύσεις μέσω τοπικών αγώνων, ενώ κάνει αποτίμηση αγωνιστικών πεπραγμένων…

“Είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα των υποτροφιών…”

Σταθήκαμε αρκετά στο σημείο της προσπάθειας για στήριξη των αθλητών ώστε να μην «φύγουν» από τον στίβο κι εδώ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η συζήτησή μας…

Σε ότι έχει να κάνει με τη δυναμική του στίβου μέσα στην αγορά αλλά και στην κοινωνία ο Κώστας Παναγόπουλος τόνισε με νόημα …

“Προφανώς δεν έγιναν όλα σωστά…
αλλά ο απολογισμός είναι θετικός…

Οσοι ξέρουν τον Κώστα Παναγόπουλο, πριν εμπλακεί με τα διοικητικά και πριν φτάσει έως τη θέση του πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ, δεν περίμεναν τίποτε λιγότερο από «καθαρές κουβέντες» όπως οι παρακάτω που μοιράστηκε με τους φίλους του StivoZ.gr συμπληρώνοντας στην παραπάνω τοποθέτησή του…

Αυτά που θα πει στη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ …κατά την αλλαγή φρουράς!

Στο φινάλε της συζήτησής μας με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ αλλά παραμένοντα φίλο του στίβου Κώστα Παναγόπουλο, προσπαθήσαμε να μάθουμε τι θα… πει στη νέα πρόεδρο της ομοσπονδίας όταν θα της παραδώσει την… καρέκλα

Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι τη γενική μας συνέλευση αλλά και κατά τη διάρκειά της θα έχουμε πολύ εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στους υποψηφίους, αυτόν που ταιριάζει στον στίβο, ανοιχτό, με τη δυνατότητα να εκφραστούν όλες οι απόψεις και κυρίως έναν διάλογο που θα βάλει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η επόμενη μέρα του στίβου να είναι θετική όπως ο χώρος το αξίζει…

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα για τα 35χλμ βάδην – Το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 28/2
Επόμενο άρθροTorun2021: οι συμμετοχές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ