Ο 2ος τελικός και τελευταίος αγώνας της 10ης σειράς Diamond League στις Βρυξέλλες βρήκε από ελληνικής πλευράς την Κατερίνα Στεφανίδη που είχε πάρει το διαμάντι στο άλμα επί κοντώ για 3 συνεχείς χρονιές να το καταφέρνει και για 4η !

Η Στεφανίδη ξεκίνησε επιτυχώς στα 4,63μ. και μετά πέρασε με την πρώτη τόσο τα 4,70μ. όσο και τα 4,77μ.
Το ύψος αυτό πέρασαν επίσης η Newman με τη 2η και η Sidorova με την 3η προσπάθεια.
Οι τρεις Αμερικανίδες είχαν τεθεί πια εκτός τριάδας – η Morris μάλιστα από πιο πριν.

Ο καιρός ήταν άρκετά κρύος, και για ένα διάστημα με βροχή και άνεμο δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αθλητριών. Χαρακτηριστική ήταν και η …ενδυμασία της Στεφανίδη κατά την αναμονή.

Ο πήχυς ανέβηκε στα 4,83μ. με τη Στεφανίδη να περνάει και εκεί με την πρώτη, ισοφαρίζοντας το φετινό της ρεκόρ. Το ύψος κατάφερε τελικά και η Sidorova, εκ νέου με την 3η προσπάθεια.

Στα 4,88μ. με την Anzhelika Sidorova να επιχειρεί πρώτη, δεν τα κατάφεραν, η Sidorova απέτυχε και στην 3η προσπάθεια και η Στεφανίδη κατέκτησε το 4ο σερι διαμάντι – έχοντας πια και τις περισσότερες νίκες στο αγώνισμα – και δεν έκανε τελευταία προσπάθεια ούτε σε αυτό ούτε άλλο ύψος.

Το κοντραστ συναισθημάτων βρήκε, αφού αγκαλιάστηκαν, τη Στεφανίδη να πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία και να βγάζει φωτογραφίες με τους θεατές και τη Sidorova δακρυσμένη.

Τα άλματα αυτά ήταν που έκλεισαν χρονικά τη φετινή σειρά των διαμαντιών – θριαμβευτικά για τη Στεφανίδη.

-> Νικητές Diamond League

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τον αγώνα σε επικοινωνία με τη Νικόλ Κυριακοπούλου -που είχε κάνει την αρχή το 2015 και ήταν η μεγάλη απούσα του τελικού- είχε προβλέψει επακριβώς την εξέλιξη αυτή για τις Στεφανίδη-Sidorova και όχι μόνο!

“Είμαι πολύ χαρούμενη με τη νίκη αυτή. Πριν από τον αγώνα σκεφτόμουν ότι θα ήταν εφικτό να νικήσω, αλλά πίστευα ότι θα χρειαζόταν να προσπαθήσω περισσότερο. Όταν είμαι υπό πίεση αποδίδω καλύτερα. Είχε αρκετό κρύο εδώ απόψε και ο κόσμος λέει ότι οι συνθήκες ήταν άκρως αντίθετες με αυτές στη Ντόχα…” δήλωσε στο τέλος η Στεφανίδη.

Προηγούμενο άρθροStefanidi won once again the D.L. trophy
Επόμενο άρθροDiamond League finals 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ