Η ημέρα ξεκίνησε με αρκετά άκυρα, ο απολογισμός του πρωινό προγράμματος ωστόσο ήταν 4 προκρίσεις σε τελικό από τις 7 ελληνικές συμμετοχές.

-> Αποτελέσματα

Η Σπυριδούλα Καρύδη μετά από 2 άκυρα, προσγειώθηκε στα 13,63μ. στην τρίτη της προσπάθεια στο τριπλούν και πήρε αυτόματα την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου Είχε μετά τα 13,76μ. της Nacheva την επόμενη καλύτερη επίδοση, που απείχε μόλις 1 εκατοστό από το ρεκόρ της από το πανελλήνιο Νέων) με τον άνεμο μάλιστα αντίθετο -1,5μ

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με 75,74μ. στην πρώτη του προσπάθεια στο Β΄γκρουπ της σφυροβολίας πήρε κατευθείαν και πιο άνετα απ όλους τους αθλητές μας, την πρόκριση για τον αυριανό τελικό. Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών, μετά τον Kokhan που έκανε 79,18μ. στο Α’ γκρουπ.

Στο Β΄γκρουπ έριχνε και ο παίδας Θοδωρής Ζιώγας είχε καλύτερη την πρώτη του βολή, στα 70,80μ., τελικά πήρε την πρόκριση έχοντας την 11η επίδοση.
Άκυρος ήταν ο Κώστας Ζάλτος στο Α’ γκρουπ, με την τελευταία του βολή μάλιστα να είναι αρκετά πάνω από τα 70μ..!
Άκυρος ήταν και ο Κύπριος Νικόλας Κεσσίδης που έκλεινε το Β’ γκρουπ.

Στο επί κοντώ ο Αντώνης Σάντας πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5,10μ. και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου, καθώς 11 αθλητές πέρασαν το ύψος και δεν χρειάστηκε να ανέβει ο πήχυς πιο ψηλά. Προκρίθηκαν ακόμα 2 αθλητές με 5μ., όχι όμως ο Γιάννης Ρίζος που τα είχε περάσει με τη δεύτερη και είχε και δυο ακόμα χαμένες προσπάθειες πριν στα 4,80μ.

Στη σφαιροβολία ο Ιάσων Μαχαίρας είχε μόνη έγκυρη βολή τη δεύτερή του, στα 17,43μ.

-> Ειδική σελίδα Boras2019

Το απόγευμα στο ύψος η Παναγιώτα Δόση έχει κι αυτή στόχο τον τελικό του Σαββάτου, ενώ το όριο είναι όσο το ρεκόρ της, τα 1,83μ. Στο αγώνισμα ξεχωρίζει η Mahuchikh ενώ μετέχουν και 3 “ανεξάρτητες” Ρωσίδες.

Στον ακοντισμό, στο Α’ γκρουπ η κορασίδα Ελίνα Τζένγκο επανέρχεται αγωνιστικά κι έχει την καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα με 61,48μ. Στο Β’ γκρουπ η Μαργαρίτα Τσουκαλά θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον τελικό που γίνεται την Κυριακή, με το όριο 3 εκ. κάτω από το ρεκόρ της, στα 52μ.

Στο μήκος ο Αλέξης Αργυρόπουλος ολοκληρώνει τις ελληνικές παρουσίες της Α’ ημέρας και στοχεύει στο όριο των 7,55μ. για τον τελικό της Παρασκευής.

Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα κανένας τελικός την Α’ ημέρα, σε εξέλιξη είναι το 7αθλο.

Προηγούμενο άρθροΚαλά άλματα Μπόφτσης και Κολοκυθά στην Καβάλα
Επόμενο άρθροBoras: Ακόμα 3 προκρίσεις το απόγευμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ