Ολοκληρώθηκε το Α’ τριήμερο των αγωνισμάτων στίβου κατά τους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας και πλέον -με την ιδιομορφία των κανονισμών- στο Β’ τριήμερο θα κριθούν οι κατατάξεις, βάσει του αθροίσματος των επιδόσεων των 2 αγώνων, ενώ για τα αγωνίσματα δρόμων αντοχής θα μετρήσει άθροισμα κατάταξης με αγώνισμα ανωμάλου δρόμου.
-> Αποτελέσματα
Η Ελίνα Τζένγκο ξεχώρισε για την ελληνική ομάδα, στον ακοντισμό μετά από μια άκυρη 62,47μ. που ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ (είχε 58,05μ.) και βελτιώνοντάς το στην 4η και τελευταία της προσπάθεια στα 63,34μ.
[Οι κορασίδες ρίχνουν με των 500γρ., που είναι σε ισχύ από το 2012]
Η επίδοση φέρνει τη 16χρονη αθλήτρια του Κενταυρου Χαλκιδικής φαβορί, αφού ήταν μακράν η καλύτερη των 15 που αγωνίστηκαν, καθώς δεν ξεπέρασε άλλη τα 60μ. – ενώ να σημειωθεί πως στα 6 αυτά χρόνια υστερεί μόνο δύο αθλητριών από την Κούβα.
Πολύ καλές προοπτικές μεταλλίου έχει στο βάδην η Όλγα Φιάσκα, που κάλυψε τα 5000μ. σε 22.46.13 και ήταν 3η, ενώ η Zubkova ακυρώθηκε.
Η Σταυρούλα Κοσμίδου επίσης θα διεκδικήσει μετάλλιο, αφού ήταν 4η στη σφυροβολία με 64,65μ. – χρειάζεται να καλύψει 3μ.
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Σοφία Κεσίδη στη δισκοβολία με ατομικό ρεκόρ 49,14μ.
Στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη έκανε 12,75μ. στην τελευταία της προσπάθεια και ήταν 7η. Στα 13,74μ. έφτασαν Vicente και Nacheva που θα παλέψουν για την πρωτιά, ενώ η Privalova (κόρη της Irina) έκανε 13,04μ.
Η Παναγιώτα Δόση έμεινε στα 1,74μ. και ήταν επίσης 7η, ενώ η Mahuchich από την Ουκρανία πέρασε τα 1,92μ.
Ως προς τα άλλα μεγάλα ονόματα των αγώνων, που έχουν και τις παγκόσμιες επιδόσεις στα αγωνίσματά τους, στο τριπλούν ο Κουβανός Alejandro-Jordan Diaz έκανε 17,14μ. ενώ στη σφυροβολία ο Ουκρανός Mykhaylo Kokhan 85,97μ.