Ακόμα 3 προκρίσεις σε τελικούς είχε το απόγευμα της Α’ ημέρας του Ευρωπαϊκού Ε/Ν κι έτσι 7 στους 11 που αγωνίστηκαν σήμερα τα κατάφεραν.

-> Αποτελέσματα

Στον ακοντισμό, η κορασίδα Ελίνα Τζένγκο επανήλθε μετά από ένα πρόβλημα τραυματισμού που την κράτησε εκτός αγώνων για 40 ημέρες. Στη δεύτερη βολή της έκανε 53,17μ. και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον τελικό που θα γίνει την τελευταία ημέρα, την Κυριακή 21/7.

Μαζί της θα είναι και η Μαργαρίτα Τσουκαλά, που έριχνε μετά, στο Β’ γκρουπ και με καλύτερη την πρώτη της βολή στα 51,33μ. ήταν 11η στο σύνολο.
Οι 10 πρώτες πέρασαν τα 52μ., με καλύτερη τη Γερμανίδα Ulbricht με 55,55μ.
Η Τζένγκο έχει το καλύτερο ρεκόρ από τις μετέχουσες με 61,48μ., η μόνη πάνω από τα 60μ., με τις Λευκορωσίδες πιο κοντά εκεί.

Η Παναγιώτα Δόση αφού πέρασε με την πρώτη τα 1,70μ. και 1,74μ., υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια τα 1,78μ. και στη συνέχεια ο πήχυς πήγε στα 1,81μ.

Εκεί έχασε τα πρώτα δύο άλματα και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως τα κατάφερε με την τρίτη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου, καθώς άλλες 10 πέρασαν το ύψος αυτό και δεν χρειάστηκε να ανέβει κι άλλο ο πήχυς.
Με 1,78μ. χωρίς απότυχημένη μέχρι κι εκεί περασε η 12η, ενώ η Ουκρανή Mahuchikh που έχει φτάσει στα 2μ. και η Ρωσίδα-ανεξάρτητη Khalinova ήταν οι 2 χωρίς αποτυχημένο άλμα.

Στο μήκος ο Αλέξης Αργυρόπουλος είχε καλύτερο το πρώτο του άλμα, στα 7,04μ., για να μείνει έτσι 15ος ενώ η πρόκριση έκλεισε στα 7,12μ.

Στο 7αθλο μετά τα 4 αγωνίσματα προηγείται η Ισπανίδα Maria Vicente (που έχει την παγκόσμια επίδοση κορασίδων) με 2β. της Mills από τη Μ.Βρετανία και άλλων 20β. της Ιρλανδής Kate O’Connor με την οποία όπως και την Ελβετή Annik Kaelin αναμένεται να γίνει μάχη.
Δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμένος τελικός την Α’ ημέρα.

-> Ειδική σελίδα Boras2019

Τη Β’ ημέρα το πρωί, αγωνίζονται η Αριάδνη Αδαμοπούλου στον προκριματικό του επί κοντώ όπου το όριο για τον τελικό της Κυριακής είναι στα 4,15μ. -όσο το ρεκόρ της- και η Σταυρούλα Κοσμίδου στο Α’ γκρουπ της σφυροβολίας με όριο τα 61μ. κια βέβαια θα επιδιώξει την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου.

Για την Κύπρο, καταρχάς αγωνίζεται ο Γιώργος Κανάρης στο 10θλο που ξεκινάει την Πέμπτη. Επίσης θα είναι ο Κυριάκος Παμπακάς στο ύψος όπου θα διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό, με το όριο να είναι -αλλά δεν αναμένεται να φτάσει ο πήχυς- στα 2,15μ. Το απόγευμα στην 1η από τις 4 προκριματικές σειρές των 200μ., στον εξωτερικό διάδρομο, τρέχει η Σάντα Κολομείτεβα.

Το απόγευμα, στις 20:35 ώρα Ελλάδος είναι ο τελικός της σφυροβολίας εφήβων, με διπλή ελληνική συμμετοχή. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έχει μάλιστα την καλύτερη επίδοση και κύριος αντίπαλος θα είναι ο Ουκρανός Myhalo Kokhan, ενώ ο 17χρονος Θοδωρής Ζιώγας, που ρίχνει τελευταίος, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Τελικοί θα γίνουν ακόμα σε μήκος εφήβων, σφαίρα εφήβων, δίσκο νεανίδων, φυσικά ολοκληρώνεται και το 7θλο (στη γεννέτειρα της Carolina Kluft) ενώ στο τέλος της ημέρας είναι οι τελικοί των 100μ.

Προηγούμενο άρθροBoras: Εύκολα ή δύσκολα, 4 προκρίσεις το πρωί
Επόμενο άρθροΔιήμερη δράση στο Λονδίνο με ελληνικό δίδυμο και έλλειψη Αμερικανών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ