Ο Σεμπάστιαν Κόε, ο υποψήφιος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, σκεπτόμενος για το μέλλον κατέθεσε ακόμα μία πρωτοποριακή πρόταση έχοντας πολύ λογικό σκεπτικό. Αγώνα ανωμάλου δρόμου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Με αυτό τον τρόπο, πρώτον θα βάλει τον στίβο στους χειμερινούς Ολυμπιακούς και δεύτερον όπως είπε ο ίδιος «θα διευρύνουμε τους χειμερινούς Αγώνες και στην Αφρική δίνοντας τους μεγάλο κίνητρο να ασχοληθούν» δήλωσε ο Κόε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Great Run TV.

To 2009, η ΔΟΕ άνοιξε το θέμα ζητώντας την άποψη της IAAF, εισπράττοντας θετική ανταπόκριση, αλλά τελικά το αγώνισμα δεν εντάχθηκε στον Ολυμπιακό κύκλο των χειμερινών Αγώνων. Το 2008, οι θρύλοι των μεγάλων αποστάσεων Κενενίσα Μπεκέλε, Χαΐλέ Γκεμπρεσελασιέ και Πολ Τέργκατ, έγραψαν επιστολή στον τότε πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ και τον Λαμίν Ντιάκ ζητώντας να μπει ο ανώμαλος δρόμος στους χειμερινούς Αγώνες. Να σημειωθεί ότι το αγώνισμα του ανώμαλου δρόμου ήταν στον Ολυμπιακό κύκλο από το 1912 μέχρι το 1924.

Ο Κόε διεκδικεί την προεδρία της IAAF στις εκλογές που θα γίνουν τον Αύγουστο και σε περίπτωση που κερδίσει (κάτι που είναι και το πιο πιθανό), το αγώνισμα του ανώμαλου δρόμου έχει πολύ καλές προοπτικές να ενταχθεί στους χειμερινούς Ολυμπιακούς. Φυσικά μετράει και το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ είναι από τους εκσυγχρονιστές και θέλει πολύ να βάλει νέα αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς

Προηγούμενο άρθροΌριο στο ντεπούτο της η Κατερίνα Στεφανίδη με 4,56μ.
Επόμενο άρθροΑγωνιστική δράση στο κλειστό του ΟΑΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ