Τα περιθώρια έχουν στενέψει και η συνέχεια είναι από δυσοίωνη μέχρι …ανύπαρκτη για τη Ρωσική Ομοσπονδία, με τους αθλητές της να είναι σε απόγνωση περιμένοντας τις εξελίξεις σταδιακά μέσα στο χρόνο – και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η περίπτωση Volkov με δηλώσεις για το μέλλον και …παρελθόν.

Τελευταίες προθεσμίες για τη RUSAF

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προτίθεται να αποβάλει τη Ρωσική Ομοσπονδία (RusAF) από μέλος της, εάν δεν καλύψει τα πρόστιμα 5 εκατομμυρίων δολαρίων και 1,31 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από τις 15 Αυγούστου. (Πρόκειται για αποτέλεσμα μιας σειράς παραβάσεων και κυρίως της πλαστογραφίας εγγράφων και συγκάλυψης της περίπτωσης doping του Lysenko).

Το Συμβούλιο της WA, που συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω Covid, συμφώνησε να ακολουθήσει τις συστάσεις της ειδικής ομάδας εργασίας που ο προεδρός της Andersen εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι έχει δει πολύ λίγα όσον αφορά την αλλαγή της νοοτροπίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Ρώσος Υπουργός Αθλητισμού Oleg Matytsin, υπόσχεται την πληρωμή των καθυστερημένων ποσών, χωρίς να αποκαλύπτει την πηγή χρηματοδότησης.

Επίσης η ρωσική πλευρά πρέπει να υποβάλει έως τις 31 Αυγούστου ένα προκαταρκτικό σχέδιο για την αποκατάσταση της RusAF, ενώ η τελική έκδοση του σχεδίου, με τυχόν αλλαγές που απαιτούνται από την ομάδα εργασίας, θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της WA. 

Υπ΄ατμόν η δυνατότητα να αγωνιστούν και ως ανεξάρτητοι

Εδώ και καιρό έχει παγώσει και η διαδικασία αναγνώρισης αθλητών να αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι (“ΑΝΑ”) με ανοικτό αλλά αμφίβολο ακόμα και αυτό το παράθυρο να ισχύσει για περιορισμένο αριθμό 10 αθλητών-τριων στο Tokyo, κάτι που θα επανεξεταστε όχι νωρίτερα από τον Δεκέμβριο.

Τα αιτήματα για “ΑΝΑ” ενόψει 2021 για Tokyo και μεγάλες διοργανώσεις (World Athletics Seies) θα μπορούν να γίνουν αφότου αποπληρωθεί το πρόστιμο και κατατεθεί και το τελικό σχέδιο της RusAF.

Έτσι, ακόμη και αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις από τη ρωσική πλευρά, οι κορυφαίοι αθλητές της δεν θα μπορούν να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες στο 2020, καθώς μόνο για το παγκόσμιο ημιμαραθωνίου προβλέπεται τέτοια συμμετοχή για φέτος.

Ο Sergey Shubenkov σχεδίαζε να κάνει αγώνα στις 11/8 ενώ η Lasitskene στις 14/8 και μέσα στο μήνα και η Sidorova, που είναι τα κορυφαία ονόματα της Ρωσίας – και πιέζουν τον Putin να υπάρξει λύση.

Η περίπτωση Volkov

Από την πλευρά του 16χρονου ανερχόμενου Matvey Volkov υπάρχει η πρόθεση να αγωνίζεται με τη Λευκορωσία.
Η επιδίωξη είναι η μετοίκηση και άδεια διαμονής στη Λευκορωσία, που θα δώσει δικαίωμα να αγωνίζεται γι’ αυτήν (εφόσον η Ρωσική Ομοσπονδία τεθεί εκτός) όπως επιβεβαίωσε ο πατέρας και προπονητής του Konstantin, ο οποίος είχε κατακτήσει αργυρό στους Ολυμπιακούς της Μόσχας για την ΕΣΣΔ.

Εντωμεταξύ, δηλώσεις του (και σε συνδυασμό με αντίστοιχες πρώην αξιωματούχου της KGB) για τη διοργάνωση αυτή πριν 40 χρόνια προκάλεσαν αίσθηση.
Ισχυρίζεται πως όταν έδωσε δείγμα ούρων του είπε άνθρωπος του εργαστηρίου της Μόσχας ότι όλα τα δείγματα θα τα αντικαθιστούσαν με άλλα έτοιμα που θα ήταν καθαρά…

Προηγούμενο άρθροΟρίστηκε στο 2021 το παγκόσμιο Κ20
Επόμενο άρθροΠρόταση για μικτή σκυτάλη ανωμάλου στο Παρίσι 2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ