Αναβολή αποφασίστηκε και για το ευρωπαικό κύπελλο χειμερινών ρίψεων που ήταν προγραμματισμένο στη Leiria της Πορτογαλίας για τις 21-22 Μαρτίου.

Οι πρόσφατες αποφάσεις που έλαβαν η εθνική υγειονομική αρχή της Πορτογαλίας και οι τοπικές και περιφερειακές υγειονομικές αρχές για μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό (COVID-19) οδήγησαν στην απόφαση αυτή την Ευρωπαική Ομοσπονδία.
Στο επόμενο συνέδριο της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στις 24 – 25 Μαρτίου στη Λωζάννη θα αποφασιστεί η τύχη και πιθανή νέα ημερομηνία της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει η EAA, η υγεία και η ευημερία όλων των αθλητών, των υπαλλήλων και των θεατών είναι υψίστης σημασίας και έρχεται πάνω από όλα τα άλλα ζητήματα.

Κεκλεισμένων θυρών και τελικά ακύρωση στην Κύπρο

Η ΚΟΕΑΣ εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία του κωρονοϊού και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2020, αποφάσισε όπως το Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων που είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Λευκωσία το Σάββατο 14 Μαρτίου, διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Τελικά σε νέα απόφαση η ΚΟΕΑΣ προχώρησε στην ακύρωσή του.

(Επίσης δεν θα γίνουν οι 2 μαραθώνιοι, δείτε ->εδώ)

Στην Κύπρο θα αγωνιστεί και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου.

Για την Ελλάδα το χειμερινό ρίψεων είναι στις 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και αναμένουμε αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή ή περιορισμός.

Κανονικά τα βαλκανικά;

Σε επίπεδο βαλκανικών πρωταθλημάτων, κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί το βάδην στο Ivano-Frankivsk της Ουκρανίας στις 14/3 αλλά και ο ημιμαραθώνιος στις 22/3 στο Ζάγκρεμπ καθώς για την ώρα δεν έχει ιδιαίτερα μέτρα ή περιορισμό η Κροατία παρά μόνο για ταξιδιώτες από Ιταλία και Νότια Γερμανία.
update 13/3: Τελικά αναβάλλεται και ο ημιμαραθώνιος.

Για την ώρα σε επίπεδο μεγάλων διοργανώσεων έχουν αναβληθεί το παγκόσμιο κλειστού και το παγκόσμιο ημιμαραθωνίου (->εδώ) σε μια περίοδο όπου -πέραν του τέλους του κλειστού- κυριαρχούν οι αγώνες σε δημόσιο δρόμο – με αρκετούς βέβαια να αναβάλλονται ή ακυρώνονται.

Προηγούμενο άρθροΚλείνουν τα Στάδια – Ο ΣΕΓΑΣ ζητάει παρέμβαση για στίβο και σωστή ερμηνεία
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο εμβληματικός Γιώργος Παπαβασιλείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ