Την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων στα ομαδικά αθλήματα έως τις 13 Απριλίου αποφάσισε η κυβέρνηση στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή έπειτα από τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών στην Παιανία..

..μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με τη συμμετοχή των υπουργών Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα, Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και του υφυπουργού Αθλητισμού Γ.Ορφανού, αποφασίστηκε επιπλέον η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής, που θα παρακολουθεί την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, καθώς και ότι στις 3 Απριλίου ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού για την εφαρμογή των μέτρων αυτών.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:

«Πρώτον, αναστέλλονται όλοι οι αγώνες ομαδικών αθλημάτων για 15 ημέρες, δηλαδή έως τις 13 Απριλίου.

»Δεύτερον, συστήνεται Διυπουργική Επιτροπή, στην οποίαν μετέχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Επικρατείας και ο υφυπουργός Αθλητισμού. Έργο της Επιτροπής είναι να παρακολουθεί συστηματικά την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου, το οποίο αυστηροποίησε η σημερινή κυβέρνηση και επίσης να συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

»Να υπενθυμίσω ότι ο νόμος που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση επιπλέον προβλέπει ότι η ποινή φυλάκισης δεν είναι μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή, ότι δεν υπάρχει αναστολή της ποινής, ακόμη κι αν ο παραβάτης έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι δεν επιτρέπεται αναστολή, με την άσκηση έφεσης. Δηλαδή, οι καταδικαζόμενοι για συμμετοχή σε γεγονότα βίας στον αθλητικό χώρο μπαίνουν κατευθείαν στη φυλακή.

»Υπενθυμίζεται επίσης ότι, από την νέα περίοδο τοποθετούνται στους χώρους των γηπέδων κάμερες και ηλεκτρονικές συσκευές εισιτηρίων. Τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού θα γνωρίζουν ποιός οργανωμένος οπαδός βρίσκεται πού στους χώρους των γηπέδων. Δεν υπάρχει πια απρόσωπη και γενική ευθύνη. Η ευθύνη προσωποποιείται.

»Τρίτον, την Τρίτη 3 Απριλίου ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντά τους εκπροσώπους φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού, καλώντας τους να εφαρμόσουν, χωρίς παρεγκλίσεις, τα συστηματικά μέτρα που έχει προβλέψει η Πολιτεία.

»Η βία στα γήπεδα αφορά ολόκληρη των κοινωνία. Οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς οφείλουν να κινηθούν αποφασιστικά, έχοντας στο πλευρό τους αρωγό την Πολιτεία, για την εξάλειψη του θλιβερού αυτού φαινομένου».

http://www.in.gr/sports/article.asp?…&lngDtrID=1000

Προηγούμενο άρθροΗ θεση της IAAF για τους αθλητες με αναπηρια
Επόμενο άρθροΜαραθώνιος Ζυρίχης & Ημιμαρ. Βερολίνου , 1/4/’07