Το Όσλο μετέτρεψε τα ιστορικά Bislett Games (που κανονικά θα ήταν αγώνας Diamond League) σε “impossible games” θέλοντας να κάνει μια ξεχωριστή διοργάνωση, μόλις 3 μήνες μετά την αρχή της πανδημίας.

Οι άδειες εξέδρες σίγουρα προκαλούσαν θλίψη και αμηχανία, παρά τις δημιουργικές προσπάθειες των Νορβηγών με χρωματιστές φιγούρες και κάποιους εθελοντές και ομοιώματα αλλά και μαγνητοφωνημένα επιφωνήματα.

Το φορμάτ των αγώνων ήταν ιδιαίτερο. Λίγοι επίλεκτοι αθλητές, αρκετά ανεπίσημα αγωνίσματα, κόντρες εξ αποστάσεως. Οι εντυπώσεις μοιρασμένες. Καλό ότι είδαμε και τηλεοπτικά μάλιστα αγωνιστική δράση κι ο στίβος έκανε μια επανεμφάνιση με μεγάλη απήχηση, βέβαια σε μεγάλο βαθμό δεν ήταν τόσο… κλασικός.

Αγωνιστικά ο Karsten Warholm ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Έτρεξε μόνος του την απόσταση των 300μ. με εμπόδια, με αντίπαλο το χρονόμετρο και το… κέρδισε!

Για την ακρίβεια πέτυχε με 33.78 παγκόσμια επίδοση βελτιώνοντας 7 δέκατα αυτή των 34.48 που είχε ο Rawlinson από το 2002, σε ένα ανεπίσημο αγώνισμα που βέβαια γίνεται σπάνια – και δεν αναγνωρίζεται παγκόσμιο ρεκόρ.
Η επίδοση αυτή βέβαια είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική για το τι μπορεί να κάνει στα 400μ. εμπόδια.

Το τελευταίο αγώνισμα της τηλεοπτικής μετάδοσης ήταν μια κούρσα 2000μ. με ομαδικό χαρακτήρα. Το “team Ingebrigtsen” στο Όσλο σε 23 βαθμούς, και το Κενυατικό team στο Ναιρόμπι, υπό βροχή, με επικεφαλής τον T. Cheuiyot που όμως τερμάτισε μετά τα 5 λεπτά, ενώ τα 3 αδέρφια ήταν κάτω από τα 5′ με καλύτερο τον Jakob που με 4.50.01 πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης που είχε ο Cram με 4.51.39. Κι εδώ βέβαια πρόκειται για αγώνισμα που σπάνια γίνεται, ωστόσο αναγνωρίζεται παγκόσμιο ρεκόρ, που το έχει με 4.44.79 ο σπουδαίος El Guerrouj.
Λιγότερο από μια ώρα πριν ο Filip είχε κάνει ρεκόρ Νορβηγίας με 2.16.46 σε 1000μ.

Στο πρώτο αγώνισμα, το επί κοντώ, επίσης είχαμε μια απομακρυσμένη αναμέτρηση. Μετά το Garden Clash, ο Lavillenie παρέμεινε στον κήπο του, όπου έκανε χθες σε συγκεκριμένα ύψη τον αγώνα του, ο οποίος μαγνητοσκοπήθηκε και δεν έγινε γνωστός, αλλά προβαλλόταν ανά προσπάθεια, πριν του Mondo Duplantis.
Αμφότεροι πέρασαν τα 5,81μ. ενώ ο Αμερικανο-Σουηδός νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν που είχε το προβάδισμα, πέρασε με την τρίτη και τα 5,86μ. και προσπάθησε μετά στα 6,01μ. χωρίς επιτυχία.

Στη δισκοβολία, αγωνίστηκε ο Daniel Stahl με καλύτερη βολή στα 65,92μ.
Η Lea Sprunger έτρεξε σε αγώνισμα 300μ. με εμπόδια, επιχείρησε για 13 διασκελισμούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν σε γενικές γραμμές να της βγουν, ενώ σε 39.42 έτρεξε η Petersen.

-> Αποτελέσματα

Προηγούμενο άρθροMission impossible στο Όσλο
Επόμενο άρθροΟ νέος προγραμματισμός για τα “ειδικά” αγωνίσματα των πρωταθλημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ