Η Τεχνική Επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε την 11η Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη.

Στην αποτίμησή της, ικανοποιητική κρίθηκε η φετινή διοργάνωση. 
Πάντως, από τους αριθμούς των συμμετοχών των κρατών και αθλητών στα διάφορα αγωνίσματα διαπιστώθηκε ότι η συμμετοχή σε πολλά αγωνίσματα ήταν οριακή στο να προχωρήσει κανονικά η διεξαγωγή τους.

Αναγκαία δείχνει και η μείωση του αριθμού των αθλημάτων, ώστε να γίνει πιο προσιτή από οικονομικής και οργανωτικής άποψης η ανάληψη της διοργάνωσης από μεσαίου και μικρού μεγέθους κράτη (εκ των 26 μελών)

Μάλιστα, “ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, υπέβαλε εισήγηση όπως αρχής γενομένης από του επόμενους Αγώνες, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει 16-18 αθλήματα, εκ των οποίων τα 10 να είναι μόνιμα στο πρόγραμμα και τα άλλα 6 έως 8 εκ περιτροπής, ανάλογα με το διοργανωτή και την αθλητική κουλτούρα της κάθε φιλοξενούσας χώρας”

Για τον περιορισμό του μεγέθους του προγράμματος αποφασίστηκε όπως τα αθλήματα θαλάσσης μεταφερθούν στα Beach Games.
Εξαίρεση αποτελούν τα αγωνίσματα Laser και RS:X της Ιστιοπλοΐας, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο θαλάσσιος χαρακτήρας των αγώνων.

Για την αναβάθμιση των Αγώνων, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν άμεσα οι επαφές με τις διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό στην κατάρτιση του αγωνιστικού καλενταριού, έτσι ώστε να αποφεύγεται η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αγώνων με άλλες μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που εφόσον επιτευχθεί, θα βοηθήσει στην συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες, περισσοτέρων κορυφαίων αθλητών.

Οι πιο πάνω αποφάσεις της τεχνικής επιτροπής θα αποτελέσουν εισηγήσεις προς το εκτελεστικό συμβούλιο με σκοπό την λήψη οριστικών αποφάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όποιες οριστικές αποφάσεις ληφθούν, θα ισχύσουν από τους επόμενους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν το 2021 στο Οράν της Αλγερίας.

(Οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί, μετά το 2015 στην Πεσκάρα, γίνονται στο τέλος Αυγούστου 2019 στην Πάτρα)

Προηγούμενο άρθροΥπερφόρτωση δραστηριοτήτων
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκε ο Σχεδιασμός – στα ίδια επίπεδα οι αθλητές, χωρίς αλλαγές επιτελικοί, υπεύθυνοι και τεχνικοί σύμβουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ