Η Θεσσαλονίκη υπερίσχυσε του Μπίντγκοζ στη σημερινή παρουσίαση των φακέλων υποψηφιότητας ενώπιον του Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου στο Λονδίνο και θα είναι αυτή που θα διοργανώσει τον Τελικό των Γκραν Πρι της IAAF για το 2009.

Οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που έκανε την παρουσίαση στο Λονδίνο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής έκαναν δηλώσεις αμέσως μετά την επιλογή της Θεσσαλονίκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου μεταξύ άλλων επισήμαναν:

«Η αρτιότητα του φακέλου, η στήριξη του Πολιτείας με την παρουσία στη διεκδίκηση και του γγΑ Σταύρου Δουβή αλλά πιστεύω και η άψογη παρουσίαση της υποψηφιότητάς μας η οποία έγινε από την ελληνική αντιπροσωπεία, πιστεύω ότι συνετέλεσε ώστε η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα να φιλοξενήσει για το 2009 την κορυφαία διοργάνωση του στίβου. Πιστεύω ότι για μία ακόμη φορά η Ελλάδα θα διοργανώσει μία άψογη διοργάνωση, όπως επίσης πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς θα στηρίξουν και θα αγκαλιάσουν την διοργάνωση αυτή», επισήμανε ο κ.Σεβαστής, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

«Η Ελλάδα, μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του 2004 έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη όλων των διεθνών ομοσπονδιών και οποτεδήποε εμφανιστεί και διεκδικήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αποκτά προτεραιότητα. Όλοι ξέρουμε την ικανότητά μας, τη φερεγγυότητά μας να κάνουμε οτιδήποτε μας ανατεθεί σε τόσο υψηλό βαθμό, που πιστεύω ότι είναι καλό για οποιοδήποτε άθλημα να γινεται στη χώρα μας. Για τη μεγάλη επιτυχία του στίβου σήμερα, πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς και όλοι οι Έλληνες θα έχουν την ευκαρία σε ένα διήμερο να δουν όλους τους μεγάλους αθλητές του κόσμου σε δράση. Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα θα γίνει για μία ακόμη φορά το επίκεντρο ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος που θα το παρακολουθήσει όλος ο κόσμος», είπε από την πλευρά του ο γγ Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής.

Ο πρόεδρος της IAAF Λαμίν Ντιάκ δήλωσε για την επιλογή της Θεσσαλονίκης και το Καυτανζόγλειο, όπου θα γίνουν οι αγώνες: «Είναι ένα εξαιρετικό στάδιο, το οποίο ανακαινίστηκε για να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, με χωρητικότητα 28.000 θεατών, που είναι η σωστή για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Χρειάζεται να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους στο άθλημά μας. Θα είμαστε ευχαριστημένοι να δούμε πώς σχεδιάζει η Θεσσαλονίκη να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο στάδιο. Η ελληνική αντιπροσωπεία έκανε μία εξαιρετική παρουσίαση και πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα προσφέρει μία εξίσου εξαιρετική φιλοξενία στους καλύτερους αθλητές του κόσμου για την κορύφωση της αγωνιστικής περιόδου ανοικτού στίβου του 2009.

Στο μεταξύ, η IAAF ανέθεσε στο Μπέρμιγχαμ τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου δρόμου στις 11 Οκτωβρίου 2009.

πηγη:segas

Προηγούμενο άρθροTo ”Αργυρό” μετά από 7 χρόνια η Θάνου
Επόμενο άρθροΔιασυλλογικό Πρωτάθλημα Π-Κ (ολικό)