Η εβδομάδα στίβου στην Κω δεν είχε ως μοναδικό αντικείμενο την προώθηση του κλασικού αθλητισμού στην περιοχή. Στο νησί έγιναν και οι τελευταίες συσκέψεις για τις αλλαγές που θα γίνουν στην ομοσπονδία την ερχόμενη περίοδο. Και στην κορυφή αυτών βρέθηκε βέβαια το ζήτημα του υψηλού αθλητισμού, της βιτρίνας του ΣΕΓΑΣ.

Η πυραμίδα της τεχνικής ηγεσίας αλλάζει λοιπόν, αλλά η κορυφή της παραμένει η ίδια. Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος θα εξακολουθήσει να έχει τον τελευταίο λόγο στα τεχνικά ζητήματα του υψηλού αθλητισμού. Η αλλαγή είναι πως… δεξί του χέρι θα είναι πλέον ο Γιώργος Πομάσκι. Ουσιαστικά ο έμπειρος τεχνικός των αλμάτων- που θα συνεχίσει να γυμνάζει- θα είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και κάτω από τον Ευαγγελόπουλο.

Ο ρόλος του Πομάσκι

Ως… αρχιομοσπονδιακός λοιπόν ο Πομάσκι θα έχει άμεση συνεργασία με τους υπόλοιπους προπονητές. Παράλληλα όμως όπως όλα δείχνουν θα του ανατεθεί και κάτι καινούριο που αφορά το νέο αίμα του στίβου. Θα δημιουργηθεί μία κατηγορία επίλεκτων αθλητών, κάτι που βέβαια δεν είναι καινούριο, αφού έχει εμφανιστεί αρκετές φορές κάτι αντίστοιχο στο ΣΕΓΑΣ. Αυτή τη φορά- και εδώ μπαίνει ο ρόλος του Πομάσκι– ο «αρχιομοσπονδιακός» θα έχει άμεση επαφή και διαρκή συνεργασία με τους προπονητές των συγκεκριμένων αθλητών και θα γίνονται τακτικές προπονητικές συγκεντρώσεις. Πιθανότατα αρχικά με τριήμερες συναντήσεις στο ΟΑΚΑ, ενώ υπάρχουν και άλλες ανοιχτές πιθανότητες για το μέλλον.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η θέση που θα έχει ο Χρήστος Μελέτογλου στην ομοσπονδία. Μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει λόγο στη συγκεκριμένη επιτροπή πλέον ο πρώην τριπλουνίστας.

Αντιθέτως, φαίνεται πως στην ΕΠΥΑ θα μπουν οι επιτελικοί των κατηγοριών Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων, σε μία προσπάθεια να λειτουργεί ενιαία η ομοσπονδία σε αυτό το κομμάτι.

Το όλο εγχείρημα βέβαια είναι ένα σημαντικό στοίχημα για την ομοσπονδία, αφού στο παρελθόν τα πολυπρόσωπα σχήματα στην τεχνική ηγεσία δεν είχαν πετύχει καθώς δεν υπήρχαν ξεκάθαροι ρόλοι.

Πρωταθλητής ο Βασιλικός

Σε ότι αφορά τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους αθλητές του σχεδιασμού, τα ονόματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Οκτωβρίου, όπως γίνεται συνήθως. Από τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ πάντως διεμήνυαν πως πλέον τον τίτλο του ομοσπονδιακού θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν ως αποκλειστική επαγγελματική απασχόληση ακριβώς αυτό, την προπόνηση επίλεκτων αθλητών.

Επιπλέον θα τηρηθεί το σύστημα της πριμοδότησης των τεχνικών οι οποίοι δεν θα εντάσσονται στις κατηγορίες των ομοσπονδιακών. Σε αυτό έκανε φέτος… πρωταθλητισμό ο Δημήτρης Βασιλικός, ο προπονητής του Λούη Τσάτουμα που δεν ήταν ομοσπονδιακός αλλά με τα αποτελέσματα του αθλητή του θα ανταμειφθεί μέσω της πριμοδότησης. Μάλιστα στο ΣΕΓΑΣ σκοπεύουν να ενισχύσουν περισσότερο το σχετικό σύστημα από την επόμενη χρονιά.

Προηγούμενο άρθροΈγιναν όλοι τους παιδιά στην Κω (photos & video)
Επόμενο άρθροΜία… γιαγιά στο «Σπάρταθλον» και πάλι πίσω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ