Το ετεροχρονισμένο ψαλίδισμα της επιχορήγησης του ΣΕΓΑΣ θα του στερήσει μεν 500.000 ευρώ, αλλά η περικοπή δεν θα μετακυλισθεί. Αυτή τη δέσμευση έδωσε ο Κώστας Παναγόπουλος στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου της ΕΠΑΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επικεντρώθηκε στα οικονομικά ζητήματα. «Θέλω να ευχαριστώ την οικογένεια του ΣΕΓΑΣ, για τη συνεργασία και τη δουλειά που κάναμε. Εχουμε καταφέρει να λειτουργούμε με αξιοπρέπεια, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βοηθάμε τους αθλητές μας, τα σωματεία μας στην έκταση που θα θέλαμε. Παρά την απώλεια των 2,6 εκ. σε ένα χρόνο, επιβιώσαμε, λόγω περικοπών σε δαπάνες και καταφέραμε παρά τη κρίση στην αγορά να συγκεντρώσουμε περισσότερα έσοδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Κι έτσι παρά την απαράδεκτη περικοπή της πολιτείας, ύψους μισού εκατομμυρίου σε σχέση με αυτά που είχε υποσχεθεί, εμείς θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας και θα είμαστε συνεπείς σε όσα έχουμε πει. Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σε τίποτα», είπε ο Παναγόπουλος.

Ακόμη τόνισε πως σε λίγες ημέρες θα φτάσει στα σωματεία ένα σημαντικό ποσό για τους προπονητές και θα απομένουν πλέον τρεις μήνες, ενώ προειδοποίησε πως η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς στον προϋπολογισμό του κράτους εγκρίθηκαν 13 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στάθηκε και στην κατάσταση που βρίσκονται τα στάδια της χώρας. «Πληρώνουμε για τα στάδια, τους ξενώνες, πληρώνουμε την πολιτεία την ίδια στιγμή που η πολιτεία περικοπεί κοινωνικά αγαθά. Όπως πολλές φορές έχουμε πει, ο αθλητισμός δεν αντιμετωπίζεται λογιστικά. Πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε στο μυαλό μας τη δυσάρεστη πιθανότητα η πολιτεία να κόβει κάθε χρόνο και περισσότερα χρήματα».

Τέλος, ο Κώστας Παναγόπουλος τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη συνεργασίας όλων των πλευρών και ξεκαθάρισε πως όποιος δεν το κάνει θα είναι εκτός της ομπρέλας του ΣΕΓΑΣ. «Αν προπονητής δε συνεργαστεί θα δουλεύει μόνος του, αν αθλητής δεν συνεργαστεί θα δουλεύει μόνος του. Είναι μεγάλη η ανάγκη για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, αν το καταφέραμε θα πετύχουμε πολλά».

Η πρώτη ημέρα των εργασιών της ΕΠΑΚΑΒ ολοκληρώθηκε με την ομιλία του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας. Ο Βασίλης Σεβαστής, αφού αναφέρθηκε στην απαράδεκτη στάση της πολιτείας να περικόψει τα χρήματα στον αθλητισμό, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να προχωρήσει η απόφαση της συγχώνευσης των ΕΑΣ. «Ο ΣΕΓΑΣ παρά τις δυσκολίες προσπαθεί να βελτιώνει τα πράγματα και να αμβλύνει την κατάσταση. Πρέπει να διαμορφώσουμε στρατηγική, που θα πρέπει να την διέπει η διεκδίκηση για τη χρηματοδότηση, αλλά και για τα στάδια, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από τις περιφέρειες», είπε ο Σεβαστής και συνέχισε με τα σωματεία. «Δεν είναι μόνο ότι έχουμε ένα εργαλείο όπως το kids athletics, το κυριότερο είναι ότι παρά τις δυσκολίες, ο Έλληνας γονιός δεν κόβει ακόμη την ανάγκη του να πηγαίνει το παιδί του στο στάδιο. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια οικονομική βάση για το σωματείο». Αναφορικά με τη μείωση των ΕΑΣ, είπε: «Θα περιμένουμε να μας πείτε τι πρώτες σκέψεις των εξαιρέσεων, που προβλέπει το καταστατικό ότι μπορεί να κάνει. Στη συνέχεια εμείς θα ανοίξουμε διάλογο, αυτός ο διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, όπου το διοικητικό συμβούλιο θα καταθέσει την πρόταση στη Γενική Συνέλευση. Θα πάρουμε κι από εκεί απόψεις και στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει μια απόφαση σχετικά με τη διοικητική διαίρεση. Ετσι στο τέλος του 2014 θα έχουμε την πλήρη εικόνα του νέου διοικητικού χάρτη».

Προηγούμενο άρθροΣεβαστής και Τσιφτσόγλου έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου -«Κυανόκρανος» ο Παναγόπουλος
Επόμενο άρθροΤο πήρε απόφαση επιτέλους η Grasu –Στα 42 της αποσύρεται από την ενεργό δράση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ