Δύο από τους κορυφαίους και πολυπληθείς (περί των 50.000 συμμετοχών) Μαραθωνίους του κόσμου, αυτός -που έχει προσφέρει και πολλά παγκόσμια ρεκόρ- στο Βερολίνο στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και εκείνος της Ν.Υόρκης στις αρχές Νοεμβρίου, μια εβδομάδα πριν τον δικό μας, ανακοίνωσαν την οριστική ματαίωσή τους για φέτος.

Από την άλλη το Αμβούργο ανακοίνωσε πως θα διεξάγει τον Μαραθώνιό του στις 13 Σεπτεμβρίου, χρονικά ίσως και ο πρώτος “μεγάλος” Μαραθώνιος (είναι και gold label) στη …νέα εποχή, με 10χιλ. συμμετοχές στον Μαραθώνιο και άλλες4 χιλ. στον Ημιμαραθώνιο.

Τo Βερολίνο -που βέβαια ανήκει σε άλλο κρατίδιο και μάλιστα έχει και περιορισμό τα 5000 άτομα μέχρι τις 24/10- αφού εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να γίνει αργότερα, οδηγήθηκε στη ματαίωση λόγω και της αβεβαιότητας που πλανάται για την εξέλιξη της πανδημίας και για το αν θα είναι εφικτή η μετάβαση για τους δρομείς που έρχονται από όλον τον κόσμο.
Όσοι είχαν κλείσει συμμετοχή θα μπορέσουν είτε να την κρατήσουν για την επόμενη διοργάνωση (25-26/9/2021), είτε να λάβουν πίσω τα χρήματα.

Την ίδια περίπου ώρα ανακοίνωνε και η Νέα Υόρκη τη ματαίωση της φετινής διοργάνωσης που θα ήταν η 50η (δεν είχε γίνει και το 2012 λόγω τυφώνα) υπό το φόβο νέου κύματος COVID19 το Φθινόπωρο αλλά και εξάπλωσης του με τόσο κόσμο από πολλά διαφορετικά μέρη. Κι ενώ η Νέα Υόρκη διατηρεί σχετικά χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων, στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ παρατηρείται τώρα νέα αύξηση, με τα μέτρα του social distancing να κρίνονται ανεπαρκή ή να μην εφαρμόζονται.

Πριν ένα μήνα η Βοστώνη είχε ανακοινώσει επίσης τη ματαίωση (και για τις 14/9 που ήταν νέα ημερομηνία), ενώ το Σικάγο για την ώρα προασανατολίζεται στην κανονική διεξαγωγή του αγώνα του στις 11/10 αν και δεν μπορεί ακόμα να το θέσει με σιγουριά και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, όως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της διοργάνωσης,

Πιο πριν, στις 4 Οκτωβρίου είναι επαναπρογραμματισμένος ο Μαραθωνιος στο Λονδίνο που επίσης υπάρχει η πρόθεση να διεξαχθεί.

Από τη σειρά των World Marathon Majors που κανονικά θα είχαν και τον Ολυμπιακό αγώνα, έχει γίνει, έστω μόνο για τους elite, ο αγώνας στο Tokyo στις αρχές της έντονης παρουσίας του COVID19 την 1η Μαρτίου.
Η σειρά κανονικά θα ολοκληρωνόταν στο Σικάγο (εκεί όπου ξεκίνησε η τρέχουσα, καθώς σε κάθε σειρά μια πόλη κάνει τον πρώτο και τελευταίο της αγώνα), ενώ η επόμενη θα ξεκινούσε στη Νέα Υόρκη. Φυσικά αναμένονται ανακοινώσεις για το αν και τι θα ισχύει για τη φετινή και την επόμενη σειρά.


Δείτε και:
-> World Marathon Majors
-> Καλεντάρι 2020

Προηγούμενο άρθροΟ προγραμματισμός των Παγκυπρίων – σε Λευκωσία και Λεμεσό
Επόμενο άρθροΕπιστολή αθλητών και προπονητών εθνικής στίβου στον Πρωθυπουργό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ