Τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδόν καταργηθεί οι αγώνες σε ανώμαλο έδαφος.
Έχουν επικρατήσει εκείνοι στην άσφαλτο, στους δρόμους των πόλεων που τους διοργανώνουν. «Λαϊκοί» αγώνες ονομάζονται και δίνουν το δικαίωμα σε χιλιάδες πολίτες να έρθουν σε επαφή με το «δρομικό κίνημα».
Καθόλου μεμπτό. Κάθε άλλο.

Αλλά, οι καθαρά αθλητικοί αγώνες εκτός σταδίου είναι -κατά τη γνώμη μας- αυτοί που γίνονται εκτός δρόμου. Στη φύση. Σε χωματόδρομο, με ανηφόρες και κατηφόρες. Με νερά και λάσπη, με χιονισμένες διαδρομές.
Αυτοί οι αγώνες απευθύνονται κυρίως σε εν ενεργεία αθλητές όλων των κατηγοριών. Τους οποίους βάζουν στο προπονητικό τους πρόγραμμα εν είδει χειμερινής προετοιμασίας.

Ας τους επαναφέρουμε. Απ’ αυτούς τους «δύσκολους» αγώνες ίσως ξεπηδήσουν οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων που τόσο λείπουν από τη χώρα μας.

Με την ευκαιρία, εύχομαι στο stivoz.gr να συνεχίσει να προσφέρει την
πλήρη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στον ελληνικό και διεθνή στίβο.
Είναι ένα ηλεκτρονικό «ιλουστρασιόν» περιοδικό που χαίρεσαι να το «ξεφυλλίζεις»…

Προηγούμενο άρθρο7α Λιοφίλια
Επόμενο άρθροΌρια Ευρωπαικού Νέων (Gaevle, 11-14/7/2019)
Ο Μανώλης Λαμπράκης προσφέρει πολλά χρόνια ως προπονητής (τώρα στον ΓΣ Κερατέας) και ζει από κοντά τον ελληνικό στίβο, με τα πρώτα βήματα στο Στάδιο Καραισκάκη. Υπήρξε σπρίντερ, μέλος της εθνικής ομάδας. Επίσης όμως είναι δημοσιογράφος και είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει με τον δικό του ουσιαστικό, ρομαντικό ή και καυστικό τρόπο θέματα και καταστάσεις εντός κι εκτός στίβων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ