Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, παραμονή του πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου, επιμορφωτικό σεμινάριο με επίκεντρο τους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, με παρουσία πολλών σωματειακών προπονητών αλλά και Πανεπιστημιακών καθηγητών.

Ο προπονητής και καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας, κος Δημήτρης Σούλας μίλησε για τον προγραμματισμό με μακροπρόθεσμους στόχους τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας, τις εντάσεις που πρέπει να ασκούνται και τα διαλείμματα, και την ανάγκη εξατομικευμένων προγραμμάτων. Εστίασε στο να βάζουν οι προπονητές τις σωστές βάσεις και να δίνουν τα σωστα ερεθίσματα και επιβαρύνσεις /εντάσεις ανάλογα με την ηλικία.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπράιτον Γιάννης Πιτσιλαδής ανέλυσε τους λόγους κυριαρχίας των κρατών της Ανατολικής Αφρικής αποδίδοντάς τους στην επίδραση του περιβάλλοντος και υψομέτρου όπως και του τρόπου καθημερινής ζωής με έντονη κινητικότητα από μικρή ηλικία και διατροφής πλούσιας σε υδατάνθρακες, αλλά και των ισχυρών κινήτρων. Αποφάνθηκε επίσης πως δεν άποδείχθηκε γονιδιακό πλεονέκτημα, ουτε υπάρχει καλύτερη προπονητική γνώση και καθοδήγηση.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη αύξησης της κινητικότητας των παιδιών στην Ελλάδα – και η αντίστοιχη για αύξηση των ωρών Γυμναστικής στα Σχολεία.

Γνωστοποιήθηκε τέλος από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι διαδικτυακό σεμινάριο για τους σωματειακούς προπονητές θα διεξαχθεί από τον ΣΕΓΑΣ στις 2 Απριλίου με θέμα την προπονητική στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή εμφάνιση Καλλένου (1,90 μ.) και Γκούσιν (1,87 μ.) -Έκαναν τις καλύτερες «πτήσεις» τους
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου 2015 (Τρίκαλα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ