Τα προβλήματα στον Άγιο Κοσμά πληθαίνουν καθώς πέραν της αβεβαιότητας που υπάρχει με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και το πότε και που (αν) θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση, ξαφνικά προέκυψε εξέλιξη για τις παράπλευρες εγκαταστάσεις και ειδικά ξενώνες και δόθηκε ειδοποίηση διορίας λίγων ημερών για εγκατάλειψη.

Όπως αποφάσισε σύσσωμο το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ σε συνεδρίαση του την 30.1.:

• Αντιτάσσεται και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση Αθλητών ή και εγκαταστάσεων παρά μόνον όπως προβλέπεται στο Νόμο.

• Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε ποιες αναγκαίες νομικές ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και των αθλητών της. Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, όταν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ενόψει διεθνών Αγώνων, προκαλούν αυτή την αναστάτωση στους Πρωταθλητές μας, απρογραμμάτιστα και εκβιαστικά χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες.

Την Τρίτη 31/1, μέλη της διοίκησης και των επιτροπών, αθλητές και προπονητές συμμετείχαν σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Παρόντες από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ήταν περαν της Προέδρου κ. Σοφίας Σακοράφα, ο Α’ ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, η Β’ ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, τα μέλη Νίκος Τσώνης, Παναγιώτης Μελαχρινός, Αλέξης Αλεξόπουλος και το μέλος της ΕΠΥΑ Λούλα Καρατζά και ο εκπρόσωπος αθλητών Γιάννης Νυφαντόπουλος.
Το παρών έδωσαν ακόμη ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου, ο συντονιστής ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του ΣΕΠΚΑ Φλώρα Ρεντούμη και πολλοί ακόμα προπονητές και αθλητές.

[φώτο (ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023) ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI]

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μετά την συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΑΚΝ και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας δήλωσε:

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν αγνοώντας και τους δικούς τους Νόμους και κυρίως αγνοώντας και παραβλέποντας την Ομοσπονδία και τους αθλητές.

Θέλω να δηλώσω ότι η Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντά της και κυρίως τα συμφέροντα των αθλητών και των συλλόγων της.

Θα προσθέσω ότι μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία η απουσία της ΓΓΑ κατ’ αρχήν, του αρμόδιου υπουργείου δηλαδή, αλλά και η αφωνία του κ υπουργού σε σχέση με αυτό που γίνεται εδώ στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον δρόμο αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές μας, σε άσχημη μάλιστα ψυχολογική κατάσταση. Αθλητές υψηλού επιπέδου που σε λίγες ημέρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πάρουν μέρος σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Πρέπει ο κ. υπουργός, τώρα, εδώ και τώρα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Και αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας αθλητής από τον Άγιο Κοσμά, μέχρι νεοτέρας και μέχρι, έτσι όπως ορίζει ο νόμος, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Σημειώνεται πως οι προβλέψεις του ν. 4422/2016, ΦΕΚ Α 181/27.09.2016 είναι πως:

«Οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, με όλες τις δραστηριότητες, λειτουργίες και εγκαταστάσεις τους, παραμένουν σε λειτουργία έως την, υλοποιούμενη κατά στάδιο, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής»

«Ο θεματικός πόλος αθλητικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και τη μεταφορά και μετεξέλιξη των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά, που θα εξυπηρετούν επιπλέον τόσο τους κατοίκους όμορων περιοχών, όσο και τους επισκέπτες του Πάρκου από το ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις συνοδεύονται από τις απαραίτητες υποδομές γραφείων, χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων, καθώς και από αντίστοιχους χώρους αναψυχής, σημεία πληροφοριών, υπαίθρια καθιστικά και χώρους άσκησης, χώρους θέασης και ανοιχτούς χώρους πρασίνου με παιδικές χαρές.»

Προηγούμενο άρθροFlash Newz 2023 Ιανουάριος
Επόμενο άρθροΈνταξη αγώνων σε global calendar – Η WA δεν αναγνωρίζει άλλα αποτελέσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ