Ο Φεβρουάριος έφτασε στα μισά και οι ομοσπονδίες ακόμη δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα θα έχουν στα χέρια τους για αυτή τη χρονιά, αλλά και πότε. Ο όποιος προγραμματισμός γίνεται είναι στον αέρα, την ώρα που οι όροι με τους οποίους πρέπει να δουλέψουν αθλητές και προπονητές ολοένα και γίνονται πιο δύσκολοι.

Αυτοί και πολλοί ακόμη είναι οι λόγοι που ο ΣΕΓΑΣ έβγαλε την Τρίτη μία ακόμη κραυγή αγωνίας. Με τα περιθώρια για την επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα ναι περιορίζονται καθημερινά περισσότερο, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ομοσπονδία προειδοποιεί με… τακτ πως η υπομονή αθλητών, προπονητών και των εθελοντών της διοίκησης σε ΣΕΓΑΣ και σωματεία εξαντλείται.

Η ανακοίνωση:
«Την αθλητική πραγματικότητα σήμερα, συνθέτουν:

Συνεχείς περικοπές στη χρηματοδότηση της Πολιτείας, που έφθασαν το 40% τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκ των υστέρων περικοπή των ήδη μειωμένων εγκεκριμένων επιχορηγήσεων του 2013.

Νέα πρόσθετη τεράστια περικοπή για το 2014, αφού με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί, οι επιχορηγήσεις δύσκολα θα φτάσουν το 60% εκείνων της προηγούμενης χρονιάς.

Συνεχιζόμενη απαξίωση και φθορά των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πλήρης απουσία στρατηγικού αθλητικού σχεδιασμού.

Προσπάθεια κρατικοποίησης του αθλητισμού, αντί για ενίσχυση της ανεξάρτητης και αποκεντρωμένης λειτουργίας του.

Ανύπαρκτη επιστημονική υποστήριξη.

Απουσία πλαισίου φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση χορηγικών εσόδων.

Την ίδια στιγμή, στα μέσα Φεβρουαρίου, δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό της επιχορήγησης των Ομοσπονδιών, δεν έχει προβλεφθεί κάποια προκαταβολή προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, ενώ η απόφαση για επιχορήγηση των σωματείων του στίβου (κίνηση θετική παρά τα ερωτηματικά για τα κριτήρια υπολογισμού του ποσού για κάθε σωματείο) ανακλήθηκε χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα εκδοθεί νέα.

Ο ΣΕΓΑΣ, συμμεριζόμενος τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία, υπομένει και παλεύει, περιορίζοντας δραματικά τις λειτουργικές και λοιπές δαπάνες του και αναζητώντας πόρους από τον Ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με επιτυχία. Έτσι καταφέρνει όχι μόνο να διατηρεί, αλλά και να διευρύνει την εσωτερική αθλητική δράση, ενώ συνεισφέρει στην αθλητική, πολιτιστική αλλά και τουριστική δραστηριότητα με το τεράστιο εθνικό κεφάλαιο που λέγεται Μαραθώνιος της Αθήνας.

Όμως η έλλειψη σχεδιασμού, οι λάθος προτεραιότητες, η λογιστική αντιμετώπιση και η αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας, έχουν εξαντλήσει τα έσχατα όρια των δυνατοτήτων μας.

Είναι ώρα οι υπεύθυνοι να αφυπνιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας πάψουν να δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και ας δώσουν λύσεις, τώρα».

Προηγούμενο άρθροΜία 400άρα στο παρκέ –Η Montsho θέλει να αφήσει το στίβο για το μπάσκετ
Επόμενο άρθροΦάκελος Tyson Gay –Πώς ξεκίνησε η ιστορία που κατέληξε σε θετικά δείγματα και δάκρυα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ