Οι μεγάλοι θα δίνουν τη δική τους μάχη στο Ηράκλειο. Για τους μικρούς όμως, σήμανε η ώρα για πρωτάθλημα. Και το δικό τους ραντεβού έχει δοθεί στα Τρίκαλα.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων διεξάγεται εκεί το σαββατοκύριακο, με τους αγώνες να αποτελούν το μεγαλύτερο κριτήριο για τη συγκρότηση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Μέχρι τώρα στη σεζόν, τα μηνύματα από τους μικρούς ήταν κάτι παραπάνω από θετικά, καθώς μία πλειάδα αθλητών έχει πιάσει το όριο για το μεγάλο ραντεβού στο Κάλι της Κολομβίας.

Συγκεκριμένα, τα όρια έως τώρα έχουν πιάσει 16 αθλητές. Είναι οι:
Μιχάλης Παππάς, 400μ. – 47.75
Θανάσης Καλάκος, 800 μ. – 1.52.91
Εμμανουήλ Καραλης, Επί κοντώ – 5,25 μ.
Δημήτρης Καραγιάννης, Επί κοντώ – 4,80 μ.
Νίκος Νεράτζης, Επί κοντώ – 4,75 μ.
Μιλτιάδης Τεντόγλου, Μήκος – 7,65 μ.
Δημήτρης Μονωπόλης, Τριπλούν – 14,97 μ.
Χρήστος Μουλιστάνος, Σφαιροβολία – 18,55 μ.
Μιχαήλ Καρτσίνι, Δισκοβολία – 55,46 μ.
Αλεξία Πολυκράτη, 400 μ. – 54.45
Αθανασία Βαΐτση, 5.000 μ. βάδην – 24.19.84
Δήμητρα Μποχώρη, 5 000 μ. βάδην – 24.36.99
Δέσποινα Μαλταμπέ, Ύψος – 1,77 μ.
Ελένη Γκέλη, Ακοντισμός -50,90 μ.
Νίκη Ξυδώνα, Έπταθλο – 4.949 β.
Μελίνα Καστρινού, Έπταθλο – 4.942 β.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε αγώνισμα μπορούν να μετάσχουν δύο αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων. Πέρα από τους παραπάνω, υπάρχουν και ο Θεόδωρος Αλεξιάδης με τον Αντώνη Μέρλο, οι οποίοι έπιασαν το όριο στους αγώνες του κλειστού στίβου, αλλά έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να το επιβεβαιώσουν κατά τη σεζόν του ανοιχτού στίβου.

Για να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους για την Κολομβία, οι αθλητές που έχουν το όριο θα πρέπει να πιστοποιήσουν την καλή τους κατάσταση αυτό το διήμερο στα Τρίκαλα. Επιπλέον, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τα αγωνίσματα στα οποία χρησιμοποιούνται διαφορετικά όργανα για την κατηγορία, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν μία ακόμη, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη:

Το πρόγραμμα, οι καλύτεροι αθλητές της κατηγορίας φέτος και όλες οι πληροφορίες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων

Προηγούμενο άρθροΜπελιμπασάκη, Ιακωβάκης και Evora κάλεσαν τον κόσμο κοντά τους
Επόμενο άρθροΗ ευρωπαϊκή μάχη ξεκινά! –Όλα για την άνοδο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ