Οι ετοιμασίες τελείωσαν, έφτασε η ώρα για τη δράση. Αλλά για να μπορέσουν οι αθλητές να αποδώσουν τα μέγιστα, χρειάζονται το χειροκρότημα του κόσμου. Για αυτό η Μαρία Μπελιμπασάκη, ο Περικλής Ιακωβάκης και ο Nelson Evora κάλεσαν τους φιλάθλους να βρεθούν στο Παγκρήτιο στάδιο το σαββατοκύριακο, για να παρακολουθήσουν από κοντά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων.
Κάθε εμφάνιση με τα εθνικά χρώματα έχει σημασία. Αλλά ιδιαίτερα για την Μπελιμπασάκη οι συγκεκριμένοι αγώνες ξεχωρίζουν. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που θα διεξαχθεί ο αγώνας στο Ηράκλειο και γιʼ αυτό το λόγο θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», είπε η σπρίντερ από την Κρήτη, στη συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες, ενώ έδωσε και μία υπόσχεση. «Είναι δύσκολο να μετέχεις σε τρία αγωνίσματα, όμως είμαι χαρούμενη που θα το κάνω. Ειδικά για τη σκυταλοδρομία, έχω να σας πω πως έχουμε μία πολύ δεμένη ομάδα, που πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά», είπε.
Ο Ιακωβάκης από την άλλη σίγουρα θα θυμάται για πάντα αυτούς τους αγώνες, στους οποίους θα κλείσει για εκείνον το κεφάλαιο Εθνική ομάδα.
«Ηθελα να σταματήσω από πέρυσι και η διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης στη χώρα μας, με οδήγησε στο να πάρω την απόφαση να συνεχίσω. Δεν είμαι ο Περικλής που ήμουν κάποτε, αλλά το κάνω για να αποχαιρετίσω με τον τρόπο αυτό τα ελληνικά χρώματα», είπε ο πρωταθλητής των 400 μ. εμπόδια και συμπλήρωσε: «Σε αυτούς τους αγώνες μετράει η συνολική βαθμολογία. Στηρίζουμε όλους τους αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα για να έχουμε τους βαθμούς που θα μας φέρουν στην πρώτη τριάδα και θα μας δώσουν την άνοδο».
Από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης είναι ο Nelson Evora, ο Πορτογάλος Ολυμπιονίκης του τριπλούν. «Μετά τους τραυματισμούς και το διάστημα που έμεινα σπίτι επέστρεψα και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Για την ώρα δεν σκέφτομαι τα 18,00 μ., αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βελτιώνομαι βήμα, βήμα», είπε εκείνος από την πλευρά του.
«Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος. «Θέλω να καλέσω τους φίλους του στίβου, των πολιτών του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης να έρθουν στους αγώνες», πρόσθεσε.
Ρούλα Βλασσοπούλου
Φωτογραφία: Βασίλης Κουτρουμάνος
Διαβάστε ακόμη
«Πάρτι» για την Μπελιμπασάκη στη συγκέντρωση της Εθνικής και υπόσχεση για πριμ
Η ανεπίσημη «εκκίνηση» στο Παγκρήτιο –Οι εκτός συναγωνισμού κούρσες
Η ευρωπαϊκή μάχη ξεκινά! –Όλα για την άνοδο
Τα μάζεψε ξανά η Εθνική ομάδα –Άλλαξε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο
Όλες οι πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων