Πολλά χαμόγελα από αθλητές προπονητές και παράγοντες βρήκε η 1η ημέρα του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη.
Η αρχή έγινε στα προκριματικά των 400μ. Ο Δημήτρης Γράβαλος όντας ο 1ος αγωνιζόμενος από ελληνικής πλευράς, τερμάτισε 4ος στη σειρά του (2η) με 46”56 και προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά –όπου θα τρέξει στο 8 στην μάλλον δυσκολότερη των τριών. Από την 5η σειρά ο Πέτρος Κυριακίδης πέρασε και αυτός, βάσει χρόνου, 46”65, και θα τρέξει στον 1ο διάδρομο στην 2η ημιτελική σειρά. Πολύ δυνατοί εμφανίστηκαν οι Βέλγοι αφοι Borlee.

Το απόγευμα, στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης αν και αγχωτικά πέρασε με την 3η τα 2,23, μετά πέρασε με τη 2η τα 2,26, ύψος που αρκούσε για την πρόκριση στον τελικό, αφου δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει κανείς στο όριο των 2,28

Ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν, στο 1ο του άλμα για 2εκ δεν έπιασε το όριο των 16,75, (που τελικά έπιασαν 14 αθλητές) στο 2ο του όμως άλμα έφτασε στα 16,98. Ο Νίκος Φράγγος δεν μπόρεσε να πλησιάσει επίδοση πρόκρισης. Ο Ζαχαρίας Άρνος για την Κύπρο ομοίως.

Στα 800μ που έγιναν απευθείας 3 ημιτελικές σειρές, η Έλενα Φιλάνδρα στην 3η μπήκε μπροστά, πάλεψε μέχρι τέλους, και παρότι δεν μπόρεσε να είναι στις 2 πρώτες (κατι σαφώς πολύ δύσκολο) ή στους 2 καλύτερους χρόνους των σειρών –που η προηγούμενη με τη Martinez 4η με 1ʼ59” το είχε σχεδόν απαγορέψει- έκανε ατομικό ρεκόρ με 2ʼ00”88!

Στα 100μ οπου οι αθλητές είχαν τον άνεμο κόντρα πάνω από 1,5μ/”, οι Chambers, Lemaitre αλλά και ο Obikwelu που έκανε δυναμική επανεμφάνιση, δείχνουν ότι έχουν να δώσουν μάχη στις αυριανές κουρσες (ημιτελικό και τελικό). Ο Πάνος Ιωάννου για την Κύπρο έτρεξε σε 10”60.

Στη σφαίρα γυναικών η Ostapchuk στην 1η της βολή έριξε 19,67 που θα αρκούσε για τη νίκη, όμως είχε 2 ακόμα έγυρες βολές που πέρασαν τα 20μ, με καλύτερη την πανηγυρική τελευταία στα 20,48. Η συμπατριώτισά της Mikhnevic ήταν 2η ενώ 3η και σφήνα στην Λευκορωσική τριάδα μπήκε στην τελευταία της βολή η Ρωσίδα Andeyeva

Στα 10.000μ ο τιτλος του φαβορί, του Mo Farah που τρέχει για τη Μ.Βρετανία, επιβεβαιώθηκε, καθώς κέρδισε σε 28ʼ24”99 αφήνοντας στη 2η θέση τον συμπατριώτη του Thompson να κερδίζει στο …φωτοφινις τον Ιταλο Meucci -28ʼ27”33.

Στο μήκος γυναικών -προκριματικά, το πρωί- αγωνίστηκε και η Klueft που πέρασε τελευταία (και με καλύτερο 2ο άλμα σε ισοβαθμία) στον τελικό

Αύριο (Τετάρτη 28/7) υπάρχει πλήθος ελληνικών συμμετοχών.
Το πρωί, στη σφύρα η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου θέλει το όριο ή επίδοση που θα την φέρει στη 12αδα του τελικού. Για την Κύπρο αγωνίζεται η Παρασκευή Θεοδώρου.
Στο επικοντώ οι Νικόλ Κυριακοπουλου, Αφροδίτη Σκαφίδα και η Κύπρια Μαριάννα Ζαχαριάδη μπορούν και οι 3 να κάνουν το όριο των 4,40.
Στα 3χλμ στηπλ αγωνίζεται η Ειρήνη Κοκκιναρίου με στόχο να είναι στις 4 πρώτες προνομιούχες θέσεις της σειράς της ή έστω στους 4 καλύτερους χρόνους των 2 σειρών.
Στα 400μ εμπόδια που κλείνουν το πρωινό πρόγραμμα, τριπλή ελληνική συμμετοχή. Κατά σειρά αγωνίζονται οι Περικλής Ιακωβάκης, Σωτήρης Ιακωβάκης και Σπύρος Παπαδόπουλος, με στόχο για τον Περικλή να επιβεβαιώσει ότι το πρόβλημα στη μέση δεν υφίσταται, και για τα άλλα 2 παιδιά μια επίδοση κοντά στα 50” – 50”50 που θα δώσει λογικά πρόκριση για τον ημιτελικό (3 πρώτοι κάθε σειράς + 4 χρόνοι)
Το πρωί ξεκινάει και το 10θλο.
Το απόγευμα πέρα από τους 2 αθλητές μας στα 400μ ανδρών, στα –απευθείας- ημιτελικά στα 400μ γυναικών αγωνίζεται η Αγνή Δερβένη.
Τελικούς, εκτός από τα 100μ ανδρών θα έχουμε και σε δίσκο γυναικών, μήκος γυναικών, σφύρα ανδρών, και 10χλμ γυναικών.

Το στάδιο είχε λίγους θεατές –ενμέρει αναμενόμενο ιδίως για την 1η ημέρα- αν και μετά από το πλήθος κόσμου της τελετής έναρξης –που σίγουρα θα το γέμιζε- περιμέναμε μια καλύτερη εικόνα. (Παρολαυτά τα εκδοτήρια μετά τη λήξη των πρωινών προκριματικών είχαν μεγάλες ουρές). Η ζέστη και η υγρασία το πρωί είχαν έντονη παρουσία, κατι που το κατάλαβε ακόμα περισσότερο η ακάλυπτη πλευρά της κερκίδας της τελικής ευθείας –η οποία είναι το μόνο τμήμα με στέγαστρο- και μέσα σε αυτήν το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογραφικών αλλα και η θύρα των αθλητών ακριβώς δίπλα (πίσω από το ύψος, στην εκκίνηση των 400/800μ.

Βλέπετε ενημερώσεις και σχόλια και στο blog “ο Στίβος απο την Εξέδρα”
http://www.stivoz.com/forum/entry.php?18-Χαμόγελα-την-1η-ημέρα

Αποτελέσματα 1ης ημέρας: http://www.sportresult.com/sports/la/ajax/user_files/2010/barcelona/pdf/Day1.pdf

Σχολιασμός: http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?4169-Σχολιασμός-Πανευρωπαικό-Α-Γ-(Βαρκελώνη)

Προηγούμενο άρθροΜε Τσάτουμα αλλά χωρίς Λεμπέση
Επόμενο άρθρο2η ημέρα – Πρωί – Χωρίς ανάλογη συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ