Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη Νεολαία προτρέποντάς την να αθλείται. Η νεολαία -και όχι μόνο- ανταποκρίθηκε με μεγάλη συμμετοχή, κοντα 1000 άτομα, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και του παλαιού αεροδρομίου όπου έγινε σήμερα ο αγώνας 14χλμ (και 2χλμ για μικρές κατηγορίες) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγειας Πειραιά, στη μνήμη του Χρήστου Βαρτζάκη. Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά και τη συμπαράσταση των δήμων Αλίμου και Ελληνικού, με έντονο το μήνυμα – επιθυμία οι εγκαταστασεις του παλαιού αεροδρομίου να αξιοποιηθούν ως μητροπολιτικο πάρκο.

Στους άνδρες νικητής ήταν ο Κώστας Δρόσος και ακολουθησε ο Γιαννης Χαμόδρακας.
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μυρσίνη Κολυφά ενώ ακολούθησε η Πωλίνα Βαρτζάκη, εγγονή του Χρήστου Βαρτζάκη.
Στον αγώνα ήταν παρούσα και η πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού, η κάτοχος του πανελληνιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Μαρία Πολύζου, ως συνοδός του τυφλού αθλητή Νικου Τσατσακλά -11ος παρολυμπιονίκης που έχει τρέξει σε 3:44 Μαραθώνιο! Οπως μας δήλωσε η Πολύζου: “ήταν μια πρωτη εμπειρία και μεγάλη ευθύνη για την καθοδήγηση, τη φροντίδα πχ με τα νερά αλλά και το ρυθμό που επιθυμούσε ο αθλητής κι ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Οι ανθρωποι αυτοί δίνουν πραγματικά μαθήματα ζωής. Ο Νίκος ήθελε να τον συνοδεύσω και στον Κλασσικό Μαραθώνιο αλλά δεν θα μπορέσω καθώς θα αγωνιστώ σε άλλη απόσταση εκεί. Είμαι όμως στη διάθεσή του”

Μεταξύ άλλων, σε προπονητικό ρυθμό, αγωνίστηκε και η Αθανασία Τσουμελέκα.
Στο ομαδικο πολυπληθέστερη συμμετοχή ο ΣΑΦ Αλσους Νεας Σμύρνης.
Στη διοργάνωση βοήθησε και ο παλιός πρωταθλητής στο μπάσκετ Γιώργος Σιγάλας.

Στα 2χλμ νικητής με διαφορά ήταν ο Ανέστης Παπούλιας, γιος του παλιού πρωταθλητή μας, Παναγιώτη. Στα κορίτσια, στο τελικό σπριντ κέρδισε η Μαρία Μαλίκη.

Αποτελέσματα: http://www.sdyp.gr/an11/10/result.html

Προηγούμενο άρθρο"Φοιτητές και μεταγραφές λόγω σπουδών" από τον Φ. Κατσίκα
Επόμενο άρθροΕβαλαν πλώρη για Λονδίνο Παπαμιχαήλ και Ζαπουνίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ