Η ιστορία θα γράψει πως ο τίτλος επέστρεψε στην Ευρώπη. Τι κι αν τον… κουβάλησαν δύο αφρικανικά πόδια; Τη στιγμή που θα ανέβουν στο βάθρο οι αθλήτριες για την απονομή των 1.500 μ. θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Σουηδίας. Και αυτό θα μετρήσει.

Η Abeba Aregawi λοιπόν επανέφερε τον παγκόσμιο τίτλο των 1.500 μ. σε κλειστό στίβο στην Ευρώπη. Από το 2006, όταν είχε κερδίσει η Ρωσίδα Yulia Chizhenko, είχαν ακολουθήσει τρεις διαφορετικές παγκόσμιες πρωταθλήτριες από την Αιθιοπία. Βέβαια, αυτή είναι και η γενέτειρα της Aregawi. Αλλά τον… περίπατο που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Σόποτ τον έκανε με την εμφάνιση της Σουηδίας.

Όπως αναμενόταν, η κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Στα μισά περίπου της διαδρομής πέρασε μπροστά και το μόνο που έκανε από εκείνη τη στιγμή και μετά ήταν να καλπάζει αυξάνοντας τη διαφορά με τις υπόλοιπες. Τερμάτισε τελικά σε 4.00.61, 6.51 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερη, που είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ στα 1.500 μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Αιθιοπία πάντως είχε και πάλι αθλήτρια στο βάθρο και… επίσημα. Ήταν η Axumawit Embaye η οποία με 4.07.12 βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της κυνηγώντας την Aregawi. Τρίτη τερμάτισε η Rababe Arafi (4.07.53) αλλά ακυρώθηκε και τελικά το χάλκινο πήγε στην Καναδή Nicole Sifuentes (4.07.61).

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming
http://www.stivoz.com/content.php?2699-LIVE

Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα στο Σόποτ
http://www.stivoz.gr/?p=28815

Διαβάστε το newsletter του stivoz.gr για το 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού
http://www.stivoz.com/dimosiografikes/Newsletters/StivoZ.gr_Newsletter_16.pdf

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, 2η ημέρα- Όλη η δράση του απογευματινού προγράμματος
Επόμενο άρθροΗ απογοήτευση του παγκοσμίου πρωταθλητή –Ο Eaton ήθελε και το… κερασάκι του ρεκόρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ