Το 42o παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου διεξήχθη την Κυριακή 26 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, την Καμπάλα.
-> Αποτελέσματα

Το αγώνισμα της μεικτής σκυταλοδρομίας (4χ2χλμ) που γινόταν για πρώτη φορά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την Κένυα νικήτρια έναντι της Αιθιοπίας.

Ο Asbel Kiprop θυμήθηκε τα παλιά και δημιούργησε μια καλή διαφορά ως πρώτος αθλητής τρέχοντας σε 5.19″, αφήνοντας 6″ πίσω τον Αιθίοπα Welde Tufa.
Με τους Mbithe και Koros έναντι των Cheluke και Kejelcha, έφτασε στην τελευταία αλλαγή η Chepkoech να πάρει περίπου 10″ μπροστά από την Genzebe Dibaba που μείωσε ελάχιστα τη διαφορά. Η Κένυα τερμάτισε σε 22.22″ και η Αιθιοπία σε 22.30″ ενώ στην 3η θέση, αρκετά κοντά με 22’37”, τερμάτισε η ομάδα της Τουρκιας που είχε στο τέλος τους Kaya και Can.

Ο Geoffrey Kamworor υπερασπίστηκε τον τιλο του στους άνδρες, κάτι που είχε να συμβεί από εποχή Bekele, προ 10ετίας, ενώ 2ος ήταν με 12″ διαφορά ο νικητής των Κενυατικών trials, o Barsoton. Την 3η θέση πήρε ο Αιθίοπας Hadis, πάντως η Αιθιοπία κατάφερε να πάρει το ομαδικό για ένα βαθμό αφού (με τους 4 καλύτερους από κάθε ομάδα να βαθμολογούνται) ο 4ος από την Κένυα έμεινε σχετικά πίσω, 12ος.

Στις γυναίκες η Κένυα κατάφερε καθολική υπεροχή, έχοντας και τις 6 πρώτες!! Νικήτρια ήταν η Irene Chepet Cheptai με την Nawowuna να ακολουθεί 4″ πίσω και την Rengeruk να ακολουθεί.

Στους εφήβους, νικητής ήταν ο 17χρονος Jacob Kiplimo από τη διοργανώτρια χώρα δίνοντάς της και το πρώτο χρυσό σε παγκόσμιο ανωμάλου. Η Αιθιοπία πήρε εύκολα το ομαδικό.
Στις νεάνιδες η Letesenbet Gidey από την Αιθιοπία ήταν η νικήτρια όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, όταν ηταν ακόμα κορασίδα πριν 2 χρόνια. Η Αιθιοπία πήρε για 1 βαθμό και το ομαδικό.

Η καλύτερη παρουσία αθλητή Ευρώπης που είχε ελάχιστες παρουσίες, ήταν από την Gebre Trihas από την Ισπανία αλλά με καταγωγή από Αιθιοπία, που ήταν 20η στις γυναίκες.
Εκτός Αφρικής ήταν από τις ΗΠΑ αλλά Κενυατικής καταγωγής η 15η στις γυναίκες και ο 11ος στους άνδρες, ενώ και στις νεάνιδες η 15η που ήταν από την Ιαπωνία είναι από πατέρα Κενυάτη.

Η επόμενη διοργάνωση θα γίνει στο Aarhus της Δανίας το 2019 (μετά το 2011 γίνεται ανά 2 χρόνια).

Προηγούμενο άρθροΤο παγκόσμιο ανωμάλου στις 26/3 στην Καμπάλα με μονομαχία Κένυας-Αιθιοπίας και μεικτή σκυτάλη
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο ανωμάλου 2017 (Kampala)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ