Διαφορετικά δεδομένα, σε σύγκριση με τα όσα ήξεραν έως τώρα για τις μεγάλες διοργανώσεις, θα αντιμετωπίσουν οι επικοντιστές που θέλουν να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού.

Στα όρια για το Σόποτ, η IAAF έχει μία σημαντική υποσημείωση στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Θα διεξαχθεί απευθείας τελικός στο επί κοντώ, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες, με τη συμμετοχή 12 αλτών μόνο. Τα όρια είναι ήδη αρκετά ψηλά, για αυτό το λόγο, με τους άνδρες να καλούνται να περάσουν τα 5,75 μ. και τις γυναίκες τα 4,71 μέτρα.

Από ελληνικής πλευράς, το 2013 καλύπτει τα κριτήρια μόνο ο Κώστας Φιλιππίδης. Η διεθνής ομοσπονδία όμως έχει ανακοινώσει πως οι συμμετοχές θα κριθούν «από ένα συνδυασμό ορίων και παγκόσμιας κατάταξης». Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι το αν θα «κοπούν» αθλητές που έχουν πιάσει το όριο, αλλά στο σύνολό τους ξεπερνούν τη 12άδα που θέλει η IAAF για να μην κάνει προκριματικό. Τα όρια αναγνωρίζονται από τις αρχές του 2013 και έως τώρα τα έχουν πιάσει 12 άνδρες και 10 γυναίκες- υπολογίζοντας 2 ανά χώρα και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον κλειστό όσο και τον ανοιχτό στίβο- αλλά απομένει και η χειμερινή περίοδος του 2014 πριν από το μεγάλο ραντεβού στο Σόποτ.

Προηγούμενο άρθροΝεκρός δρομέας στον ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροTέλος ο Ανδριόπουλος από το ΣΕΓΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ