Υπό επιτήρηση θα βρεθούν 7 Ομοσπονδίες, κατόπιν αναφορών για πιθανή αλλοίωση αποτελεσμάτων στη διαδικασία πρόκρισης για τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτά αφορούν υψηλό βαθμό κινδύνου παραποίησης αποτελεσμάτων στην επικράτεια της κάθε Ομοσπονδίας και όχι τη συμπεριφορά μεμονωμένων αξιωματούχων ή συγκεκριμένων περιπτώσεων.
Οποιαδήποτε θέματα που σχετίζονται με μεμονωμένες περιπτώσεις θα παραπέμπονται στο AIU (Athletics Integrity Unit) για διερεύνηση.

Η πρόκριση ως γνωστόν επιτυγχάνεται είτε μέσω υψηλών ορίων, είτε ranking όπου συνυπολογίζονται έως 5 αγώνες, ανάλογα με το αγώνισμα

Οι χώρες αυτες είναι οι : Αλβανία, Αρμενία, Γεωργία, Κιρζικιστάν, Μολδαβία, Τουρκία, Ουζμπεκιστάν

Έτσι για όσο διαρκέσει αυτό, τα αποτελέσματα σε εγχώριους αγώνες δεν θα αναγνωρίζονται.
Ειδικά για τα εθνικά πρωταθλήματα, θα υπάρξουν συγκεκριμένες προυποθέσεις και μέχρι 3 επιτηρητές.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Seb Coe δήλωσε σχετικά πως “Η ακεραιότητα του αθλήματός μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας στο World Athletics. Χωρίς αυτή, δεν έχουμε άθλημα. Γι’ αυτό ιδρύσαμε την ανεξάρτητη AIU, για να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε όλες τις απειλές κατά της ακεραιότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το AIU για τη συνεχή σκληρή δουλειά τους για την προστασία του αθλήματός μας. Η διατήρηση της ακεραιότητας απαιτεί αιώνια επαγρύπνηση και αυτή είναι μια έγκαιρη υπενθύμιση ότι όλες οι Ομοσπονδίες-Μέλη μας πρέπει να δεσμευτούν εξίσου στην τήρηση των αρχών του θεμιτού ανταγωνισμού”

Προηγούμενο άρθροVictor και Sulek οι κορυφαίοι της σειράς συνθέτων
Επόμενο άρθροFlash Newz 2022 Σεπτέμβριος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ