Στη 2η ημέρα των τελικών στη Σιγκαπούρη, μεγάλη εμφάνιση απο την Κατερίνα Μπερδούση (αθλήτρια του κου Γεωργόπουλου) που με νέο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στα 3χλμ με 9’37″56 κατετάγη τελικά 4η. Οι 2 πρώτες αθλήτριες απο Κένυα και Ιαπωνία που ήταν και φαβορί μαζί με την αθλήτρια της Ερυθραίας η οποία αρχικά ακυρώθηκε για σπρώξιμο και τερμάτισε 3η, είχαν ξεχωρίσει στο τέλος, και η Μπερδούση (που πέρασε σε 3’03” και 6’15”) στα τελευταία 600μ έσφιξε και έδωσε μάχη για την επόμενη θέση με την αθλήτρια της Ρουμανίας την οποία ξεπέρασε, ενώ η Ρωσίδα που τις είχε κερδίσει στα προκριματικα της Μόσχας έμεινε 6η.
Η Μπερδούση (φώτο, απο Π.Π. αν.δρόμου) βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκορ πάνω απο 5″ (ήταν 9’42″95 της Καρακατσάνη) και απο τον προκριματικό είχε δείξει με καλή εμφάνιση και ατομικο ρεκόρ ότι θα ήταν θέμα χρόνου.
*Μάλιστα, η απονομή έγινε με την Μπερδούση 3η!

Στο ύψος, αξιοπρεπής εμφάνιση και 7η θέση η 16χρονη Αλεξάνδρα Ζάγορα (αθλήτρια της κας Γκαβέρα) με 1,75, όσο δηλαδή το ρεκόρ της πριν τη διοργάνωση όπου το βελτίωσε με 1,76 στον προκριματικό. Το ύψος ανέβηκε μετά στο 1,79 ύψος όπου έδωσε και μετάλλιο (1,80 είναι το πανελ.ρεκορ κορασίδων της Μητροπούλου). Το 1,79 πέρασε και η Κύπρια Λεοντία Καλλένου όμως με διαφορά προσπαθειών ήταν 4η. Με 1,89 νικήτρια η Kuchina, 2η η Trost με 1,86.

Το πρωι στον μικρό τελικό της σφαίρας ο Δημήτρης Σενικίδης (αθλητής του κου Δαρδανελιώτη) ήταν 3ος με 18,50.

Αυριο Δευτέρα, τελευταία μέρα των αγώνων, αγωνίζονται ο Θεόδωρος Χρυσανθόπουλος στο επικοντώ στον μεγάλο τελικό -23/8, 19:05 τοπική ώρα, ο Νεκτάριος Φυλλαδιτάκης στον τελικό της σφύρας στις 20:10, όπως και ο Κύπριος Αλέξανδρος Πουρσανίδης με 67,24, στη σφύρα κοριτσιών η Αγάπη Προσκυνητοπούλου στις 19:00, και στο τριπλούν ο Νίκος Τσιώκος στον μικρό τελικό στις 19:45.

Αποτελέσματα: http://www.singapore2010.sg/public/sg2010/en/en_games/en_games_results.html

Νεότερη ενημέρωση: Η αθλήτρια απο την Ερυθραία αρχικά είχε ακυρωθεί κατόπιν υπόδειξης κριτή για σπρώξιμο/παρεμπόδιση, τελικά έγινε ένσταση απο την πλευρά της Ερυθραίας που κερδίθηκε και κράτησε την 3η θέση, οπότε η Κατερίνα Μπερδούση κατετάγη 4η. Η Μπερδούση εντωμεταξύ ήταν κανονικά στην απονομή, παρέλαβε μετάλλιο, και στο doping control ειδοποιήθηκε να το παραδώσει! Η ελληνική πλευρά κατόπιν συνεννόησης το επομενο πρωί θα πάει να δει το video, αν και είναι αμφίβολο αν θα φανει κάτι, και αν η κάμερα που κάλυπτε τους αγώνες κάλυπτε εκείνη τη στιγμή την κούρσα και αν τράβηξε και το επίμαχο σημείο (που ακόμα δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο της κούρσας είναι).
Επικοινωνήσαμε με τον προπονητή της κο Δημήτρη Γεωργόπουλο που βρίσκεται Σιγκαπούρη όπου μετέβη ανεξάρτητα και μας επιβεβαίωσε και πληροφόρησε επιπλέον για τα παραπάνω.
Η κούρσα της Κατερίνας Μπερδούση ήταν πολύ καλή, κυνηγησε ούτως η άλλως το μετάλλιο, με περάσματα σε 3’03”, 4’38 (1500) και 6’15”. Εως τότε ήταν κοντά με τη Γιαπωνέζα που βγήκε 2η. Στα τελευταία 650μ άρχισε να κουράζεται και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τη 2η, ούτε την αθλήτρια της Ερυθραίας και κρατήθηκε μπροστά απο τη Ρουμάνα. Φάνηκε πως σε μια κούρσα με ιδανικές συνθήκες είναι σε θέση να τρέξει κάτω απο 9’30”!

Προηγούμενο άρθροYOG: 4ος ο Ευαγγελάκος -PB- και 6η η Ψαράκη στο δίσκο, 10η η Θεοδωροπούλου στο βαδην. 10
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο ρεκορ ο Rudisha στα 800μ στο Βερολίνο. Επανήλθε η Semenya. 5,40 ο Φιλιππίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ