Μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού ήταν ο σημερινός -επετειακός για τα 2500 χρόνια- Μαραθώνιος Αθηνών.
Κοντά 12500 δρομείς στον Μαραθώνιο, και πάνω απο 3000 στα 10χλμ, και 2500 στα 5χλμ (συν αρκετούς και στο δυναμικό βάδισμα, αλλά και στους αγώνες Special Olympics) απέσπασαν το χειροκρότημα απο πολύ κόσμο που βρέθηκε σε δρόμους και Παναθηναικό Στάδιο.
Το ρεκορ διαδρομής του Baldini δεν κατερρίφθη, αλλά έγινε ρεκορ αγώνων κατα 7″ από τον Κενυάτη Raymond Bett που έκοψε πρώτος το νήμα που κρατούσαν οι Ron Hill και Abel Adon. Οι Κενυάτες Kipkorir που για πάνω απο 40χλμ ήταν μαζί, και Kimutai που κι αυτός συνπορευόταν στο μεγαλύτερο διάστημα, ακολούθησαν. 4ος ο Πολωνός Szost σε 2’15″28 που ήταν ο νικητής του παγκόσμιου στρατιωτικού πρωταθλήματος
Στις γυναίκες πρώτη εκοψε το νήμα που κρατούσαν η Μαρία Πολύζου και Rosa Mota, η Rasa Drazdaukaite απο τη Λιθουανία, σε 2’31″06 -που τερμάτισε και 42η γενικά και και ήταν και νικήτρια του παγκ.στρατιωτικού.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στους άνδρες νικητής ο Μιχάλης Παρμάκης (ΠΓΣ) με 2’20″48 (15ος στη γενική), με 2ο κοντά στο 1 λεπτό πίσω τον περσινό νικητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο (ΟΣΦΠ) και 18ο στη γενική. 3ος ο Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ), και ακολούθησαν οι Καραβίδας, Ευαγγελίδης, Μαγκριωτέλης (σε κάτω απο 2,5 ώρες) Αναγνώστου, Τσιανάκας, Νικολακόπουλος, Αφορδάκος, και Ζάραγκας – Ζαμπέλης χέρι-χέρι.
Στις γυναίκες η Τίνα Κεφαλά (ΑΕΚ) στην 1η της εμφάνιση σε Μαραθώνιο ήταν η νικήτρια με 2’40″36 -λίγο μετά απο τους προαναφερθέντες αθλητές!¨Ηταν 68η απο όλους τους τερματίσαντες, και 5η στη γενικη γυναικών. 2η -και 9η στη γενική-η Μάγδα Καρίμαλη (Ιλισός) που ζει πλέον στην Αυστραλία, 3η -και 10η στη γενική- η Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου). Ακολούθησαν οι Ιορδανίδου και Κατσακιώρη (σε κάτω απο 3 ώρες).
Για τις 3 πρώτες γυναίκες μας ο τερματισμός τους στην 10αδα θεωρείται και επίτευξη ορίου απο την IAAF για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011 -Daegu.

Στον αγώνα των 10χλμ -όπου μετείχε και ο πρωθυπουργός κος Παπανδρέου, στους άνδρες οι Θεοδόσης Καλδής (ΟΣΦΠ), Καμπιτάκης, Παπαδημητρίου ήταν οι νικητές, και στις γυναίκες η νικήτρια και των 2 έως τώρα γύρων πόλεων Πόπη Αστροπεκάκη (Πανιώνιος πλέον), Κολομπούρδα, Πουλίδου.
Στα 5χλμ, οι Χριστόφορος Μερούσης (ΠΓΣ), Δρόσος, Ζερβάκης, και, Μιχαίλοβα, Κολοβού, Ραφτοπούλου.

Αποτελέσματα στο site της διοργάνωσης:

Προηγούμενο άρθρο31/10/2010 : Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών
Επόμενο άρθρο28ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών 2010 & Πανελ.Πρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ