Στην τρίτη και τελευταία ημέρα των τελικών του Στίβου στη Σιγκαπούρη, στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητος, ο Θεόδωρος Χρυσανθόπουλος (αθλητής του κου Τσώνη) στο επικοντώ στον μεγάλο τελικό πήρε την 3η θέση και έφερε τελικά μετάλλιο για τον ελληνικό στίβο (αφού και για …λίγες ώρες εχθές είχαμε και της Μπερδούση). Ο Χρυσανθόπουλος πέρασε τα 4,95 με την πρώτη προσπάθεια -όπως και τα προηγούμενα ύψη- κάνοντας διαδοχικά ατομικό ρεκόρ, και μετά επιχείρησε δυο φορές στα 5,05 και -αφου στη δεύτερη το πέρασαν ο Ισπανός Salas που κέρδισε αλλά και ο Βραζιλιάνος DaSilva- άλλη μια στα 5,15 για το χρυσό.

Μετάλλιο είχαμε και για την Κύπρο, αφού ο Κύπριος Αλέξανδρος Πουρσανίδης κατέκτησε το αργυρό στη σφύρα με βολή στα 70,30 (1ος ο Κινεζος Liu με 73,99) ενώ ο Νεκτάριος Φυλλαδιτάκης (αθλητής του κου Παπαμαρκάκη) μετά απο 3 άκυρες, με 57,59 στην τελευταία κατετάγη 8ος.
Στη σφύρα κοριτσιών η Αγάπη Προσκυνητοπούλου (αθλήτρια του κου Κοροσίδη) ήταν 9η με 48,76 ενώ το αγώνισμα κέρδισε η Sedykh (Γαλλία -κόρη του γνωστού Ρώσσου ρίπτη)
Ο Νίκος Τσιώκος (αθλητής του κου Τίγκα) ήταν 2ος στο μικρό τελικό του τριπλούν με 14,80.

Αποτελέσματα: http://www.singapore2010.sg/public/sg2010/en/en_games/en_games_results.html

Σχολιασμός: http://www.stivoz.gr/?p=10582

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιο ρεκορ ο Rudisha στα 800μ στο Βερολίνο. Επανήλθε η Semenya. 5,40 ο Φιλιππίδης
Επόμενο άρθρο4η θέση στον τελικό του ύψους στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων η Λεοντία Καλλένου με 1,79

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ