Για 5η χρονιά και 3η συνεχή στην πλατεία Συντάγματος διεξήχθη ο διεθνής αγώνας επί κοντώ “Athens street pole vault” με παρουσα την Κατερίνα Στεφανίδη.
Ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν όπως και πέρυσι ο νικητής, με 5,70μ., ενώ για ρεκόρ εφήβων προσπάθησε ο Καραλής στα 5,77μ..
-> Αποτελέσματα

Με φόντο τη Βουλή, στήθηκε και πάλι το σκηνικό με τον στίβο να έρχεται στον κόσμο και να κερδίζει τις εντυπώσεις των περαστικών.
Η παρουσία και ικανότητα του Γιώργου Καπουτζίδη στην περιγραφή του αγώνα ήταν σίγουρα ένα επιπλέον θετικό στοιχείο.

Τα 5,56μ. ήταν το κρίσιμο υψος όπου οι περισσότεροι αθλητές μεταξύ τους και οι Πατσουκάκης, Νεράντζης, Λάσκαρης- δεν τα κατάφεραν, ενώ το άφησαν Φιλιππίδης και Καραλής – μόνο ο Δανός Jorgensen τα πέρασε, αφήνοντας το επόμενο ύψος.

Στα 5,63μ. ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, πανηγυρίζοντας το άλμα του, που βελτίωσε ως προς τον ανοικτό στίβο τη φετινή του αλλά και την ατομική του επίδοση και έχει πλέον τη 2η επίδοση διαχρονικά μετά τον Φιλιππίδη. Βέβαια ο Καραλής έχει και 5,70μ. φέτος στον κλειστό.
Ο Κώστας Φιλιπίδης αμέσως μετά πέρασε και αυτός με την πρώτη.

Στα 5,70μ. ο Καραλής απέτυχε μια φορά, ο Φιλιππίδης πέρασε και πάλι με την πρώτη ενώ ο Jorgensen δεν μπόρεσε να κάνει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Στα 5,77μ. ο Καραλής προσπάθησε και για το ρεκόρ εφήβων που έχει ο Φιλιππίδης με 5,75μ., χωρίς επιτυχία, ενώ ο Φιλιππίδης στο τελευταίο άλμα του και του αγώνα, έχασε οριακά το ύψος.

Ο Φιλιππίδης ειχε επιλέξει μουσικη υπόκρουση για τα άλματά του το “Insomnia”, o Καραλής το “Thunderstruck” των ACDC, ενω ο Jorgensen το άφησε στη διοργάνωση που έβαλε τον γνώριμο ήχο από τον “Ζορμπά”

Μεταξύ των ξένων αθλητών ήταν και ο Ρώσος Mudrov, που έχει πάρει έγκριση να αγωνίζεται ανεξάρτητος – και πλάι στο όνομά τους εμφανίζεται η συντομογραφία ANA : authorized neutral athletes.
Ο Lisek δεν ήταν φέτος – με το Ολυμπιακό μετάλλιο να ανεβάζει αρκετά τις απαιτήσεις…

Τον αγώνα παρακολούθησε η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχάρη αλλά και βράβευσε τους πρώτους αθλητές.

Οι αθλητές του επι κοντώ στις συζητήσεις τους είχαν και το θέμα της αλλαγής κανονισμού που προωθείται, για μείωση του χρόνου για κάθε προσπάθεια.
Ιδίως σε κακές ή άστατες συνθήκες θα δημιουργουν πρόβλημα, εκτιμούν οι αθλητες – από την άλλη αναμένουν όμως αύξηση της τηλεοπτικής προβολής – αρκεί να … γίνονται τελικά και επιδόσεις.

Αρκετά, περισσότερα κι απ’ότι αναμενόταν ίσως, ήταν τα τηλεοπτικά κανάλια και ΜΜΕ που κάλυψαν το event.

-> φωτογραφίες

Προηγούμενο άρθρο5ο Athens Street Pole Vault (Συνταγμα) 2017
Επόμενο άρθροΤο Σάββατο 3 Ιουνίου τα 69α Βενιζέλεια με καλές ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ