Οι ελιτ σπριντερς δεν θα αγωνίζονται στον 1ο προκριματικό αλλα κατευθείαν στον επόμενο γύρο -τον πρώτο πλέον όπως θα ονομάζεται. Αυτός είναι ένας νέος κανονισμός που υπάρχει πρόθεση να εφαρμοστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Daegu φέτος.
Έτσι, οι ελιτ αθλητές θα έχουν να αγωνιστούν όχι 4 αλλά 3 φορές στο αγώνισμα.
Κάτι που δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα για εξοικονόμηση ενέργειας και καλή επίδοση, για καλύτερη συμμετοχή σε κάποιο αλλο αγώνισμα ατομικό ή σκυτάλης, μειώνει την πιθανότητα ατυχούς άκυρης ή τραυματισμού, που θα έθετε νωρίς εκτός κάποιον/α, ενώ θα σώσει και χρόνο στο πρωινό πρόγραμμα.
Απο την άλλη, οι λιγότερο καλοί αθλητές δεν θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν πλάι στους κορυφαίους, ενώ υπάρχει συζήτηση πως αυτο αντιτίθεται στα αθλητικά και Ολυμπιακά ιδεώδη, και για τους Ο.Α. είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Να σημειωθεί ότι σε αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις, χώρες που κανένας αθλητής τους δεν έχει καταφέρει όριο, μπορούν να έχουν μια εκπροσώπηση χωρίς επίτευξη, και συνήθως επιλέγονται τα 100μ γι αυτήν (όπως πχ έκανε το Αφγανιστάν στους Ο.Α. του Πεκίνου).
Επίσης αναμένουμε τον διαχωρισμό των ελιτ αθλητών, αν θα είναι αριθμητικός ή βάσει ορίου (όσοι έχουν πετύχει υψηλό ή και χαμηλό όριο πχ με πιθανότερο σενάριο να ισχύει για όσους έχουν κάνει το όριο και δεν δηλώθηκαν εκτός ορίου), αλλά και σε ποια αγωνίσματα θα εφαρμοστει (σε όποια δλδ θα είχε 4 γύρους?)
Ενα ακόμα θέμα που προκύπτει είναι ότι πάρα πολλά εισιτήρια των διοργανώσεων αυτών για τα πρωινά των προκριματικών έχουν ήδη πουληθεί, και σίγουρα με ισχυρό το σκεπτικό της θέασης των ελιτ αθλητών, που …δεν θα είναι όμως εκεί!

Σημείωση: πρόγραμμα Ο.Α.

Προηγούμενο άρθροΔεύτερος με 7,96 ο Λούης στην Καρλσρουη. Ρεκόρ Γερμανίας η Spiegelburg με 4,76
Επόμενο άρθροΑπό την Κούβα στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ