Παρά την κρίση και τα προβλήματα, η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να «αγκαλιάζει» τον αθλητισμό. Κάτι που αποδείχθηκε και με τη βοήθεια των αριθμών, στην έρευνα που είχε παραγγείλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και παρουσιάστηκε τη Δευτέρα.

Με τη γλώσσα των αριθμών μίλησε ο Κώστας Παναγόπουλος, μια και την έρευνα την έκανε η εταιρία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, η ALCO. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, το 98% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά για τη χρησιμότητα του αθλητισμού, ενώ το 86% πιστεύει ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Διαφωτιστικές είναι οι απαντήσεις και για τα μεγαλύτερα προβλήματα στον αθλητισμό, που είναι η βία και η έλλειψη υποδομών, ενώ το 60% των ερωτηθέντων θεωρούν πως η Πολιτεία έχει τις κύριες ευθύνες για αυτά. Όσο για τα οικονομικά ζητήματα, με τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών να συρρικνώνονται διαρκώς, το 68% απάντησε πως είναι λιγότερα από όσα πρέπει τα χρήματα που δαπανά η Πολιτεία για τον αθλητισμό.

Βροντερό «όχι» στην κατάργηση της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων προέκυψε από την έρευνα, μια και το 96% δήλωσε την αντίθεσή του σε αυτή την απόφαση. Ακόμη, το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τους ενδιαφέρει αρκετά (40%) ή πολύ (43%) ο αθλητισμός, το 58% δήλωσε πως γυμνάζονται και οι ίδιοι, ενώ το 80% τάχθηκε υπέρ των περισσότερων κινήτρων για τους αθλητές με σημαντικές διακρίσεις.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι για εμάς στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αυτά τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν προϊόν για προβληματισμό, σκέψη και πράξεις. Αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες για την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», είπε ο Σπύρος Καπράλος , αλλά ο πρόεδρος της ΕΟΕ συνέχισε λέγοντας: «Ωστόσο πρέπει να αποτελέσουν κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας στην τύχη τους. Ο αθλητισμός αποτελεί το πιο υγιές κύτταρο της κοινωνίας και πρέπει να συνεχιστεί αδιάλειπτα η στήριξή του, προκειμένου να έχουμε πιο υγιή παιδιά, πιο σωστούς χαρακτήρες και πιο λαμπρό μέλλον ως χώρα!».

Στην έρευνα μετείχαν 1.000 άτομα ηλικίας 15-65 ετών σε όλη την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΑγριεμένος ξεκίνησε ο James, απρόσμενη ήττα της Campbell
Επόμενο άρθροΜπανιώτης… υψηλών γνωριμιών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ