Την Κυριακή 26 Μαρτίου ξεκινάει για 5η φορά η σειρά Run Greece, “αγώνες πόλης για όλους” σε επίσημα μετρημένες διαδρομές αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ (στα οποία αναγνωρίζονται και όρια για συμμετοχή στα πρωταθλήματα Μαραθωνίου & Ημι-) σε κεντρικά σημεία πόλεων της περιφέρειας.

Όπως όλες εκτός της πρώτης χρονιάς (2013) ο πρώτος αγώνας γίνεται στη Λάρισα ενώ ο τελευταίος στην Πάτρα όπου θα γίνει και Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ που καθιερώνεται και θα διεξάγεται σε πόλη όπου φιλοξενείται Run Greece.

Οι πόλεις έγιναν πλέον 7 καθώς φέτος προστέθηκε και η Ρόδος, ενώ τέθηκε στόχος η παρουσία 32.000 δρομέων στο σύνολό τους.

Από φέτος στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου τον Νοέμβριο, θα γίνεται και τελικός των Run Greece όπου οι νικητές κάθε κατηγορίας (10 άνδρες και 10 γυναίκες) από κάθε Run Greece θα εκπροσωπούν στον ΑΜΑ ως ομάδα την Περιφέρεια τους. Οι ομάδες θα συμμετέχουν σε ειδικό αγώνα 3χλμ και εκείνη που θα καταλάβει την πρώτη θέση δεν θα είναι απλώς η νικήτρια της συνολικής βαθμολογίας, αλλά θα παραλάβει για λογαριασμό της περιφέρειας της, το χρηματικό έπαθλο της Wind, το οποίο θα διαθέσει σε κοινωφελή μη κερδοσκοπικό Ιδρυμα και φορέα της Περιφέρειας της, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων δρόμου και Βουνού, Θανάσης Ράπτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο την Τετάρτη.

Ο ΓΓ της Ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, είπε: «Ο ΣΕΓΑΣ είναι ο ηγέτης του δρομικού κινήματος. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το δρομικό κίνημα να αγκαλιάσουμε όλους τους θεσμούς και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και χαρά.
Το 2017 είναι μια χρονιά ορόσημο σε σχέση με τους στόχους μαζικοποίησης των δρομικών αγώνων καθώς θέλουμε να φτάσουμε τους 100.000 δρομείς σε όλες τις διοργανώσεις μας.
Πρέπει να πούμε πως είναι καθοριστική η βοήθεια των χορηγών κυρίως της Wind που είναι ο μεγάλος χορηγός. Από εκεί και πέρα η επιτυχία οφείλεται και στο γεγονός ότι βρήκαμε δραστήριους Δήμους και Περιφέρειες. Καμαρώνουμε τόσο για τους χορηγούς που είναι δίπλα μας, όσο και για τους τοπικούς φορείς»,

Πρόγραμμα:

26/03 Λάρισα
30/04 Ηράκλειο
14/05 Καστοριά
21/05 Ιωάννινα
24/09 Αλεξανδρούπολη
01/10 Ρόδος
08/10 Πάτρα

Δείτε και το blog “Βάλτε στόχους για το RUN GREECE 2017” από τον Ι.Μαμουζέλο

Προηγούμενο άρθροΣε φόρμα οι ΝοτιοΑφρικανοί
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο Κοκόλης – Συγκινητικά μηνύματα από Βερούλη και Μανιάνι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ