Πόλεμος έχει ξεσπάσει για το ζήτημα του ντόπινγκ ανάμεσα στους Τζαμαϊκανούς και τη WADA. Η διεθνής υπηρεσία αντιντόπινγκ προειδοποίησε την υπερδύναμη των σπριντ πως αν δεν οργανωθεί σε αυτό το ζήτημα, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο άμεσο μέλλον. Και μάλιστα έριξε στο τραπέζι την απειλή του αποκλεισμού από διοργανώσεις.

Το πρόβλημα προέκυψε εκ των έσω για την Τζαμάικα. Έπειτα από το θρίαμβο του Usain Bolt και της Shelly Ann Fraser στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η πρώην εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού αντιντόπινγκ του νησιού αποκάλυψε τις αδυναμίες του συστήματος.

Με άρθρο της στο Sports Illustrated, η Renee Anne Shirley επεσήμανε πως η Jadco κάνει ελλιπείς ελέγχους. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως για το 2012 έγιναν 71 αιφνίδιοι έλεγχοι αντιντόπινγκ στους αθλητές της χώρας. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι και στο σύστημα αιφνίδιων ελέγχων της IAAF, με τα μεγαλύτερα ονόματα- Bolt, Fraser, Powell, Blake, Cambell– να δίνουν περισσότερες από τέσσερις φορές δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο για λογαριασμό της διεθνούς ομοσπονδίας.

Ο γενικός διευθυντής της WADA πάντως τους προειδοποίησε, ζητώντας από την Jadco να ασχοληθεί με τις καταγγελίες του πρώην στελέχους της και να οργανωθεί κάνοντας καλύτερους ελέγχους. Μάλιστα ο David Howman επεσήμανε πως αν δεν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρξουν συνέπειες σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στις διοργανώσεις.

Βέβαια, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Howman, ο αποκλεισμός της Τζαμάικα δεν είναι στο χέρι της WADA, αλλά θα πρέπει να παραπέμψουν το θέμα στα αρμόδια όργανα, τη ΔΟΕ και την IAAF.

Προηγούμενο άρθροΟι Κουβανοί έχασαν τον Ortega στη Μόσχα – Δεν γύρισε ποτέ πίσω!
Επόμενο άρθροΤρελάθηκαν οι σφυροβόλοι στη Ντούμπνιτσα! Δύο πάνω από τα 82 μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ