Θα έπρεπε να το περιμένουν κάτι τέτοιο οι Κουβανοί. Με τα όσα έγιναν ανάμεσα στην ομοσπονδία στίβου της χώρας και τον Orlando Ortega πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν αποτελεί έκπληξη η εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τους Κουβανούς, τα ίχνη του εμποδιστή χάθηκαν στη Μόσχα και δεν επέστρεψε ποτέ στη χώρα του έπειτα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Ortega θεωρείται ο καλύτερος αθλητής τους στα 110 μ. εμπόδια από τη στιγμή που έκοψαν τις σχέσεις με τον πρώην παγκόσμιο ρέκορντμαν Dayron Robles.

Ο αθλητής αποκλείστηκε στον προκριματικό στη Μόσχα, τερματίζοντας έκτος στη σειρά του με 13.69. Εμφάνιση που δεν αρμόζει στον αθλητή που πήγε εκεί με την τρίτη επίδοση στον κόσμο και ήταν έκτος πέρυσι στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Κούβας- και το επιβεβαίωσε η πρεσβεία της χώρας στη Ρωσία- ο 22χρονος εγκατέλειψε την ομάδα έπειτα από την εμφάνισή του στους αγώνες.

Ο Ortega μπήκε την τελευταία στιγμή στην ομάδα για το Παγκόσμιο. Αν και με τις επιδόσεις του είχε κερδίσει αυτό το δικαίωμα, τον Ιούνιο οι Κουβανοί αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με εξάμηνο αποκλεισμό εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, απόφαση την οποία ανακάλεσαν στη συνέχεια.

Προηγούμενο άρθροΔεύτερος με 5,67 μ. ο Φιλιππίδης στο Λαντάου
Επόμενο άρθροWADA σε Τζαμάικα: Οργανωθείτε, αλλιώς κινδυνεύετε με αποκλεισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ