Για καιρό είχε δεκάδες απορίες στο κεφάλι της. Από πού ήρθε αυτή η μόλυνση; Γιατί υπάρχουν τόσες επιπλοκές; Γιατί παίρνει τόσο καιρό η αποθεραπεία; Θα είναι ποτέ ξανά τα πόδια μου ίδια; Θα μπορέσω να αγωνιστώ πάλι; Αλλά κυρίως, ένα ερώτημα βασάνιζε την Blanka Vlasic τον 1,5 χρόνο που ταλαιπωρούνταν από τον τραυματισμό της. «Γιατί εγώ;».

«Όλες αυτές οι απορίες ήταν σαν… έντομα στο κεφάλι μου! Και όταν δεν παίρνεις απαντήσεις, πας σε πολύ σκοτεινά μέρη», είπε η Vlasic μετά από την εκπληκτική ολική επαναφορά της. Στην πρώτη της εμφάνιση από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2011, πέρασε το 1,94 μ. και κέρδισε το ύψος στο Diamond League της Νέας Υόρκης. Για τους υπόλοιπους, απόλυτα ικανοποιητική επιστροφή. Εκείνη προτιμούσε να μην ορίσει προσδοκίες για αυτό τον αγώνα.

«Δεν τολμώ να περιμένω κάτι αυτή τη στιγμή. Η αρχή της σεζόν μπορεί να αποδειχθεί περίεργη, ιδιαίτερα έπειτα από 20 μήνες απουσίες. Θα ήταν αχαριστία από μέρους μου αν περίμενα κάτι ιδιαίτερο ή αν πίεζα τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή. Αποφάσισα ότι όταν επιστρέψω θα ήμουν απλά χαρούμενη που τα κατάφερα να γυρίσω. Και πρέπει να κρατήσω αυτή την υπόσχεση», εξήγησε, αλλά παραδέχθηκε πως το κυρίαρχο αίσθημα που ένιωθε έπειτα από τη νίκη ήταν η ανακούφιση.

Κοιτώντας πίσω της, όλη την περιπέτεια με τον τραυματισμό, την επέμβαση και τις επιπλοκές, η Κροάτισα πρωταθλήτρια του ύψους παραδέχεται πως πολλές φορές αναρωτήθηκε γιατί συνέβαιναν σε εκείνη όλα αυτά. «Στο τέλος συνειδητοποιείς ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ποια είμαι εγώ που θα παραπονεθώ τη στιγμή που συμβαίνουν τόσα τρομερά πράγματα στον κόσμο; Ήμουν στην όμορφη πόλη μου, δεν πεινούσα, δεν κρύωνα. Απλά ήμουν τραυματισμένη».

Τώρα αυτά τελείωσαν. Και έδειξε από τον πρώτο της αγώνα, πως μπορεί να βρει ξανά τον εαυτό της. «Ο προπονητής μου λέει ότι έχω καλή μνήμη. Δεν ξέχασα πώς να κάνω άλμα. Πιστεύω ότι θα ξαναέρθουν οι ψηλές πτήσεις, απλά δεν ξέρω πότε. Προς το παρόν, ότι συμβαίνει είναι δώρο», λέει, αλλά προειδοποιεί «Δεν έχει πεθάνει ο ανταγωνιστικός εαυτός μου. Απλά έμαθα να είμαι υπομονετική, κάτι που δεν είναι εύκολο για μένα. Όταν όμως σκέφτομαι πού ήμουν πριν από ένα χρόνο, αισθάνομαι ευτυχής».

Προηγούμενο άρθροΚατηγορούμενος για φόνο και φοροφυγάς ο Pistorius
Επόμενο άρθρο«Απογείωση» Reif, «ανώμαλη προσγείωση» για De Zordo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ